Samenwerking LINDA., Nationale Postcode Loterij en Talpa Fictie over buren
28-02-2019 11:02:00 | Door: David de Jong | hits: 2623 | Tags:

LINDA. start met de nieuwe komische serie Buurvrouw & Buurvrouw die de bijzondere band laat zien tussen twee buurvrouwen in de Amsterdamse Jordaan.

Na Bitterzoet, De Mobiel Van, Bobbi gaat Dieper en De Vlucht, is dit een nieuwe LINDA.tv serie. Buurvrouw & Buurvrouw is een short-format fictie serie geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel. Het is een co-productie van LINDA.tv en Talpa Fictie, bekend van onder andere Gooische Vrouwen , Divorce en Familie Kruys.

Will Koopman, Creative Director Talpa Fictie en regisseur: "Buurvrouw & Buurvrouw stond al sinds Gooische vrouwen op mijn verlanglijst. Door de geweldige samenwerking met LINDA. en de Nationale Postcode Loterij is Buurvrouw & Buurvrouw een onvervalste short comedy geworden met actuele en maatschappelijke thema's."

Buren staan centraal in de 360 graden-campagne die door LINDA. is ontwikkeld in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. Zo kunnen LINDA.nl bezoekers de Wat voor buur ben jij-quiz spelen. De 8 vragen tellende quiz vertelt de speler wat voor type buurvrouw zij is. De campagne wordt omlijst door advertorials en nieuwsbrief-uitingen op LINDA.nl. Om het buren-concept ook buiten het Linda.nl platform zichtbaar te maken is er een co-branded marketingcampagne ontwikkeld om extra awareness te creeren voor de serie en de game. De campagne bestaat uit diverse uitingen op Facebook & Instagram, een bannercampagne, printuitingen in diverse magazines, een outdoorcampagne en een radio-commercial.
Half maart wordt de Burengame gelanceerd, ontwikkeld in samenwerking met Xonay Media. In de game worden verschillende dilemma's voorgelegd die de LINDA.nl bezoeker alleen, of samen met haar buurvrouw kan spelen. Wekelijks wordt er een winnaar getrokken die een mooie prijs wint. Het doel van deze samenwerking is om awareness te creeren.

Caren Wassink, B2B Directeur LINDA.: "Alles kwam op het juiste moment op de juiste manier samen: de partners Nationale Postcode Loterij & Talpa Fictie, het voor iedereen herkenbare thema, de interactie met de LINDA.lezers waarmee we ook de missie van de Postcode Loterij vertellen en prachtige content kunnen maken die niet alleen doet lachen maar ook doet nadenken."

Het buren-concept sluit goed aan bij de missie van De Nationale Postcode Loterij, namelijk het stimuleren van sociale cohesie. De Nationale Postcode Loterij, werft fondsen voor goede doelen voor organisaties op het gebied van mens en natuur. Van ieder verkocht lot gaat de helft naar goede doelen. Vorig jaar was dit een totaalbedrag van ruim 357,5 miljoen euro voor een betere wereld. Daarnaast geeft de Postcode Loterij bekendheid aan het werk van de goede doelen die zij steunt.

Annemiek de Vroeg, Hoofd TV Goede Doelen Loterijen: "Toen we de kans zagen om ook online meer zichtbaarheid te generen voor de missie van de Postcode Loterij middels een fictie serie, waren we snel overtuigd. We zijn blij dat we met Buurvrouw & Buurvrouw een nog bredere doelgroep kunnen bereiken. Het is een unieke manier om alles wat de Postcode Loterij doet onder de aandacht te brengen."

www.LINDA.nl
www.talpanetwork.nl
www.postcodeloterij.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie