Samenwerking broadcasters en distributeurs leidt tot nieuwe tv-standaard
11-02-2019 10:05:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1921 | Tags:

Broadcasters en distributeurs zijn het eens geworden over een nieuwe tv-standaard: een gemeenschappelijke technische specificatie voor programmasignalering. Deze standaard maakt het onder meer mogelijk om de elektronische programmagids voortdurend up-to-date te houden met de werkelijke uitzendtijden.

Ook kunnen kijkers nauwkeuriger doorspoelen en terugspoelen. Voor omroepen biedt de nieuwe programmasignalering de mogelijkheid voor gepersonaliseerde reclame, bijvoorbeeld gericht op bepaalde regio’s of doelgroepen.

De standaard is het resultaat van een jaar intensief overleg tussen broadcast-experts in de Werkgroep Programmasignalering. De werkgroep is een initiatief van Media Perspectives, het platform voor media en innovatie.

Marcel Korstjens-Alling, Head of Commercial Technology van RTL Nederland: “Dit toont aan dat industriebreed overleg echt zin heeft.”

Egon Verharen, Manager Innovatie van de NPO: “Dat we nu overeenstemming hebben over deze standaard is goed voor de hele sector.”

De zeven partijen die deelnemen aan dit overleg, praten in 2019 verder over de standaard. De huidige deelnemers aan de werkgroep zijn RTL Nederland, Talpa Network, Fox Networks Group, NPO, KPN, Liberty Global, VodafoneZiggo en TVT Media.

www.mediaperspectives.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie