Sander Emmering vertrekt bij Warner Bros. International Television Production Netherlands
08-06-2018 11:34:20 | Door: | hits: 4304 | Tags:

Sander Emmering, Managing Director van Warner Bros. International Television Production (WBITVP) Nederland, zal na bijna 15 jaar bij het bedrijf vertrekken. Dit is bekend gemaakt door Ronald Goes, Executive Vice President and Head of WBITVP.

Emmering is MD of WBITVP sinds Warner Bros. Eyeworks Netherlands overnam in 2014. Hij geeft leiding aan zowel de scripted als de non-scripted divisies van het bedrijf dat bekend is van programma’s als First DatesDe Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, Het Zijn Net Mensen, Flikken en de aankomende dramaserie Pim Fortuyn

Sinds 2016 overziet Emmering daarnaast ook de online divisie, dat momenteel meerdere producties heeft lopen waaronder titels als Dumpert EtenDit Moet je Proeven en Nachtbrakers.

Sander Emmering vertrekt per 1 september dit jaar.  

Ronald Goes: "Ik ken Sander als een slimme en creatieve programmamaker en het is een plezier geweest om al die jaren met hem te werken, ook al voordat Eyeworks onderdeel werd van Warner Bros. Wij zijn hem zeer dankbaar voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan ons succes, en voor het bedrijf dat hij heeft opgebouwd. En wij wensen hem het allerbeste met zijn toekomstige uitdagingen.”

Over zijn periode bij het bedrijf zegt Emmering: “Het zijn 15 fantastische jaren geweest bij Warner Bros. en Eyeworks, maar er komt een punt dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. En ik verlaat het bedrijf op een mooi moment, met een lange lijst van bekende en nieuwe programma’s in productie en ontwikkeling en met een uitstekend team dat prima kan inspelen op de huidige dynamische marktomstandigheden. Ik heb nog niet bepaald wat mijn volgende stap gaat worden. Maar de komende periode is er voldoende tijd om dit te gaan bepalen. En die toekomst zal zeker binnen de media en televisie-industrie liggen “

Emmering kwam bij Eyeworks als gedelegeerd producent in 2003, waarna hij in 2006 Managing Director van Eyeworks International werd waar hij verantwoordelijk was voor de creatie van internationale formats als de De Italiaanse Droom en Celebrity Splash.  

Voor Eyeworks was hij werkzaam als Uitvoerend Producent bij FremantleMedia, waar hij onder meer verantwoordelijk  was voor de ontwikkeling en productie van RTL Boulevard voor RTL 4.

www.wbitvp.com/nederland

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie