[ScreenForce] Eye tracking en hartslagmeting geven inzicht in aandacht voor TV-commercial
13-03-2019 12:40:00 | Door: David de Jong | hits: 1912 | Tags:

Het gebruik van een voice-over, een packshot of de introductie van dieren kan ervoor zorgen dat TV-kijkers meer aandacht besteden aan TV-commercials. De output van biometrische meettechnieken zijn te correleren met aandachtcriteria zoals merkherinnering en reclamebeoordeling. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Advertising Research. De steekproef bestond uit 100 TV-reclames waarvan de campagne verkoop-effecten al bekend waren.

Drie niveaus van aandacht voor TV-kijken

Het artikel met als titel Best measures of attention to creative tactics in TV advertising: When do attention-getting devices capture or reduce attention focust op de drie niveaus van aandacht die zijn te onderscheiden bij het TV-kijken:

1. Pre-attention: geen aandacht
2. Focal attention: aandacht
3. Comprehension: begrip

De onderzoekers gebruikten drie biometrische technieken om deze drie niveaus van aandacht te meten: eye tracking, huidgeleidingsweerstand- en hartslagmeting. Het voordeel van deze technieken is dat ze automatisch de reactie van de kijker meten en er geen vragen gesteld hoeven te worden. Dat betekent dat de scores helemaal objectief zijn zonder dat de kijker hoeft na te denken over zijn mening over reclame in het algemeen of de commercial. De steekproef bestond uit 100 TV-reclames waarvan de verkoopeffecten al bekend waren.

Lees verder op de site van Screenforce door hier op te klikken

www.screenforce.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie