[Screenforce] 21 november 2021 is World Television Day
18-11-2021 10:23:00 | Door: David de Jong | hits: 1112 | Tags:

Zondag 21 november is het World TV Day, deze dag is in 1996 uitgeroepen door de Verenigde Naties om stil te staan bij de kracht en veelzijdigheid van televisie. In dit kader heeft de Global TV Group een update gepubliceerd van zijn Global TV Deck. De update laat zien hoe e-commerce bedrijven (Direct-To-Consumer) dankbaar gebruik maken van het medium televisie. Uit de analyse blijkt dat over de periode 2015 tot 2020 de televisiebestedingen van DTC bedrijven over de 15 onderzochte landen gemiddeld meer dan verdubbeld zijn. Ook blijkt dat de FAAAM Tech-bedrijven (Facebook, Apple, Amazon, Alphabet en Microsoft), die onderdeel zijn van de DTC-sector, televisie steeds meer inzetten als communicatiemiddel en als belangrijke aanjager voor hun groeistrategie.

Een direct-to-consumer/DTC bedrijf is, volgens de definitie van de Global TV Group, een bedrijf dat zijn producten direct online aan zijn klanten verkoopt, zonder tussenkomst van third party retailers, groothandelaren of andere onderdelen van het traditionele verkoopkanaal. Binnen bepaalde branches betreft het de bedrijven die online zijn gestart. 

Televisiebestedingen nemen in Nederland gestaag toe

Nederland is een van de vijftien landen waarop de analyse van de Global TV Group is gebaseerd. Wat Nederland betreft speelt voor DTC-bedrijven de wet van de remmende voorsprong. Omdat Nederland al lange tijd een hoge internetpenetratie kent ligt de grote groei in de vorm van een verdubbeling verder achter ons. De groei in Nederland van 2018 tot 2020 bedraagt +16 procent. De landen die de sterkste groei lieten zien de afgelopen jaren waren de Verenigde Staten, Canada, Tsjechië, Brazilië en Colombia.Belangrijkste key learnings uit het Global TV Deck:

  • De bestedingen van DTC-bedrijven aan televisie groeien van jaar tot jaar. Gemiddeld zijn in de 15 onderzochte landen de TV-bestedingen van DTC-bedrijven van 2015 tot 2020 meer dan verdubbeld.
  • DTC-bedrijven passen zich helemaal aan de behoefte aan van de consument.
  • DTC-bedrijven vertrouwen op data en analysetechnieken voor hun mediastrategiebeslissingen.


De hele DTC-analyse van het Global TV is hier downladen
.

Hoog bereik van TV draagt bij aan effectiviteit
De Global TV Group heeft ook een update gemaakt van de sheets die duidelijk maken hoe hoog het bereik van televisie wereldwijd is. Een volledig overzicht van de resultaten is hier te vinden. Het gemiddeld maandbereik van televisie in 2020 onder de Nederlandse populatie is maar liefst 94,7 procent. Het weekbereik is 89,2 procent en het dagbereik 69,3 procent.

Webinar Global TV Group – 18 november 16:00 uur
In het kader van de komende World TV Day vertellen televisie industry leaders in een speciale webinar op donderdag 18 november 2021 waarom televisie het medium is dat perfect gepositioneerd staat op het kruispunt tussen de verwachtingen van kijkers, de behoeften van adverteerders en de ambities en kerncompetenties van televisiezenders. Inschrijven kan door hier te klikken.

www.worldtelevisionday.com
www.screenforce.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie