[Screenforce] Initiatieven van media-exploitanten rondom coronacrisis
09-04-2020 16:18:00 | Door: David de Jong | hits: 1418 | Tags:

Talpa Network, STER en Ad Alliance (van RTL Nederland), die zich in Screenforce hebben verenigd, hebben de nodige initiatieven opgezet in verband met het coronavirus om bedrijven bij te staan in deze onzekere periode. Zo zijn de annuleringsregelingen versoepeld, zijn de marktindices verlaagd en is de deadline voor aanvragen verlengd. Naast deze initiatieven ontplooien de exploitanten nog andere initiatieven. 

STER biedt reclamezendtijd aan op radio en televisie ten behoeve van brancheorganisaties die opkomen voor de belangen van ondernemers. De brancheorganisaties kunnen op die manier kosteloos gebruikmaken van het bereik van de NPO, met hun achterban in contact komen en hen informeren. Dit aanbod geldt vanaf tot in ieder geval 1 mei 2020.

Daarnaast heeft STER de website Door Dik & Dun gepubliceerd. Het bedrijfsleven wordt op verschillende manieren geraakt door de maatregelen rondom het coronavirus. De uitdagingen en de oplossingen zijn voor alle branches verschillend. Op deze website staat een overzicht van initiatieven waarmee de branches hun achterban proberen te helpen. De branches worden daarbij gesteund door en werken samen met merken en media-exploitanten. 

Talpa Network wil haar creativiteit inzetten om samen met marketeers er alles aan te doen om het advies van marketingdeskundige Mark Ritson om te zetten in actie.

Mark Ritson, marketingprofessor: "The wheels of industry need to keep turning so workers are paid and families are fed. Those wheels are best greased by effective marketing." Daarom hebben de media adviseurs en creatieven de handen in één geslagen en komen met een 72-uurs pitch. Met deze pitch kunnen deelnemers hun grootste uitdaging aangeven. Van het versterken van merken tot het verkopen van spullen via de e-commerce platforms van Talpa Network. Binnen 72 uur presenteert Talpa Network digitaal drie ideeën, die bijdragen om deze uitdaging te tackelen met als doel om sterker uit de crisis te komen. Deze propositie is no cure no pay.

Ad Alliance van RTL Nederland wil zaken rondom het coronavirus inzichtelijk maken. Dankzij de internationale link met RTL Group en eigenaar Bertelsmann, heeft Ad Alliance van RTL Nederland toegang tot relevante wereldwijde marktinformatie en heeft hier een overzichtelijke presentatie van gemaakt. In een presentatieis up-to-date informatie over de impact op het mediagebruik, trends in aankoopgedrag en hoe de markt deze ontwikkelingen om kan zetten in mogelijkheden. Daarnaast geeft RTL Z-journalist Roland Koopman zijn visie op de impact op de economie. RTL Nederland heeft een speciale pagina ingericht waarop de actuele programmering van de RTL-zenders te vinden is.

www.screenforce.org
www.ster.nl
www.talpanetwork.com
www.adalliancenl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie