[Screenforce] Meer vertrouwen in e-commerce dankzij reclame
09-02-2021 11:59:30 | Door: Saskia van Weert | hits: 1229 | Tags:

Een op de drie Nederlanders (31 procent) heeft meer vertrouwen gekregen in de daadwerkelijke bezorging door e-commerce bedrijven dankzij tv-reclame. Voor socialmediareclame (16 procent) en online reclame (20 procent) is dat een stuk lager. Dat blijkt uit onderzoek door Screenforce.

Drie op de tien Nederlanders (29 procent) koopt online boodschappen. De belangrijkste voorwaarde voor reclame die aanzet tot online aankopen is dat deze een product moet bevatten dat relevant is voor de persoon zelf. Dan volgt de reclame moet leuk zijn om naar te kijken, de reclame moet te begrijpen zijn en de situatie moet herkenbaar zijn. Het minst belangrijk vindt men dat de reclame iets nieuws moet leren.

De helft van alle Nederlanders (50 procent) is het eens of helemaal eens met het statement Ik ben weleens bekend geraakt met een webshop door een reclame op tv. Van de ondervraagden is 31  procent het eens of helemaal mee eens met het statement Wanneer een webshop reclame maakt op tv heb ik er meer vertrouwen in dat de producten die ik bestel ook daadwerkelijk bezorgd zullen worden. Van de ondervraagden is 22 procent het eens of helemaal eens met het statement Webshops die geen fysieke winkels hebben vertrouw ik meer wanneer ze reclame maken op tv.

Brandbuilding

Er is veel onderzoek gedaan naar de customer journey en de rol die media daarin spelen. Recent onderzoek door Ebiquity heeft aangetoond dat traditionele media zoals tv en radio een belangrijke rol spelen in brandbuilding. Deze media zijn in staat om het merkonderscheid (brand salience) te vergroten, de juiste mensen op de juiste plaats op het juiste moment te bereiken, om voor een emotionele reactie te zorgen en de campagne return on investment (ROI) en het bereik te vergroten. Dat betekent dat traditionele media zoals tv en radio vaak het voorbereidende werk doen in de marketing funnel om een bepaald merk top-of-mind te maken zodat er door een additionele trigger overgegaan wordt tot de daadwerkelijke online aankoop.

Het hele artikel lees je op de site van Screenforce.

www.screenforce.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie