[Screenforce] tv bezit Nederlandse huishoudens in eerste helft 2018 op 96 procent
24-07-2018 09:28:00 | Door: | hits: 2399 | Tags:

Het aantal met internet verbonden tv’s in Nederlandse huishoudens stijgt verder. Terwijl tv een belangrijke plek behoudt in huishoudens, groeit het bezit van mobiele devices. Het gebruik van betaalde online videodiensten wint aan populariteit. 

Dit blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die door Kantar TNS wordt uitgevoerd in opdracht van SKO en de andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de mediabereiksonderzoeken. Voor dit onderzoek werden er in de eerste helft van 2018 2814 huishoudens en 2282 individuen (13+) in Nederland ondervraagd.

Verdere stijging bezit smartphones, bezit televisie blijft stabiel

89 procent van de Nederlanders van 13 jaar en ouder is in het bezit van een smartphone. Dit is een significante stijging ten opzichte van de tweede helft van 2017 (85%). De aanwezigheid van een laptop in Nederlandse huishoudens stijgt significant verder van 77 procent naar 79 procent. Het aantal huishoudens met een tablet is met 66 procent gelijk gebleven aan de tweede helft van 2017. Ondanks de groei in mobiele apparaten behoudt de televisie een prominente plaats binnen het huishouden. 96 procent van de huishoudens heeft 1 of meerdere toestellen in gebruik.

89 procent van de Nederlandse huishoudens heeft digitale televisie

Meer dan de helft van de huishoudens (54%) geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben. 21 procent van de huishoudens heeft een digitale aansluiting via internet. In 12 procent van de huishoudens is glasvezel te vinden als bron van digitale ontvangst. 6 procent van de huishoudens ontvangt een televisiesignaal via Digitenne, 3 procent heeft een schotel. Deze percentages zijn allemaal licht gestegen ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar. Tegelijkertijd daalde het aantal huishoudens met analoge ontvangst op één of meer tv-toestellen wederom significant van 1 procent in de tweede helft van 2017 naar 13 procent in de eerste helft van 2018.

Lees hier meer. 

www.screenforce.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie