[Screenforce] Spotmarkt tv stijgt derde kwartaal op rij
23-10-2018 10:55:01 | Door: | hits: 2011 | Tags:

Voor het derde kwartaal op rij laat de tv-markt in 2018 een stijging zien. De tv-spotmarkt is in het derde kwartaal uitgekomen op 146 miljoen euro. Waar deze in het derde kwartaal van 2017 nog een daling liet zien van 7,4 procent is de tv-spotmarkt in 2018 gestegen met 2,3 procent. De bestedingen in de OLV-spotmarkt zijn in het derde kwartaal gestegen naar recordhoogte. De netto bestedingscijfers die Screenforce publiceert zijn na aftrek van bureaucommissie.

De bestedingen in de OLV-spotmarkt laten voor het vierde kwartaal op rij een double digit groei zien. Met een bestedingsniveau van 6,4 miljoen euro is de OLV-spotmarkt gestegen met maar liefst 18,4 procent. Sinds de start van de online videorapportage zijn de bestedingen in een derde kwartaal nog nooit zo hoog geweest. De bestedingen in de OLV-spotmarkt betreffen zowel campagnes op de eigen platforms van de Screenforce broadcasters als campagnes op hun eigen YouTube-kanalen.

Ton Rozestraten, voorzitter van Screenforce: "De stijging in de tv-spotmarkt voor het derde kwartaal op rij laat zien dat adverteerders de effectiviteit en bereik van televisie weten te waarderen en hiervoor ook budgetten vrijmaken. Dat betekent niet dat wij onze ogen sluiten voor de uitdagingen waar we als tv-broadcasters voor staan. Die gaan we vol aan, gesteund door het vertrouwen dat wij van adverteerders hebben gekregen in de afgelopen kwartalen."

In het derde kwartaal van 2018 hebben in totaal 671 adverteerders tv-spotcampagnes ingezet. Dit is 5 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2017. Met elkaar hebben de adverteerders voor 940 merken geadverteerd op tv. In de basisdoelgroep 20-54-jarigen zijn 291.176 GRP’s gerealiseerd. Dit is 7 procent minder dan in 2017. Dit blijkt uit cijfers van Telmar en Stichting KijkOnderzoek. 

www.screenforce.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie