Screenforce breidt TIP uit met uitzendinstructies
05-04-2022 12:19:00 | Door: David de Jong | hits: 1094 | Tags:

TIP, het platform voor de rechtstreekse inkoop van televisiecampagnes, is uitgebreid met de functionaliteit om uitzendinstructies toe te kunnen voegen. Met de uitzendinstructies geven de tv-planners aan welke commercial in welk ingekocht reclameblok uitgezonden dient te worden. Met de toevoeging van deze functionaliteit wordt het gehele tv-inkoopproces ondersteund en kunnen planners via één platform de inkoop van hun campagne afronden.

Sinds 31 maart 2022 is het mogelijk om via TIP uitzendinstructies aan te leveren bij Ster (NPO), Ad Alliance (RTL Nederland), ORN en Talpa Network. Een uitzendinstructie bevat de informatie die nodig is voor het uitzenden van commercials die onderdeel vormen van een campagne. In geval van het gebruik van meerdere versies kan met de instructie aangegeven worden hoe de versies moeten alterneren.

De in TIP ingevulde uitzendinstructies worden automatisch overgezet in de ad sales systemen van de bij Screenforce aangesloten exploitanten. Ook de inkoop tool van MBS, Mediaview, zal bij uit een uit te komen release half april een aanpassing doen op de uitzendinstructies. Hierdoor kunnen opgegeven instructies ingelezen worden door Talpa Network en Ster en in een later stadium ook door Ad Alliance.

Michel van der Voort, directeur van Screenforce: “Met TIP hebben we de ambitie om de inkoop van tv-campagnes nog makkelijker en efficiënter te maken. We zijn ooit begonnen met het kunnen monitoren van campagnes, waarna we ook de mogelijkheid zijn gaan bieden om campagnes in te kopen. Het doen van uitzendinstructies via TIP is hierop een logisch vervolg. Overigens worden één op de drie commercials ook al via TIP aangeleverd. Het brede palet aan geboden functionaliteiten heeft ertoe geleid dat we inmiddels op 300 gebruikers zitten.”

www.screenforce.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie