Screenforce lanceert aanvraagplatform voor televisiecampagnes
06-05-2020 10:08:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1601 | Tags:

Screenforce heeft een vereenvoudigd aanvraagplatform voor televisiecampagnes gelanceerd. Reclamebureaus, mediabureaus en adverteerders die rechtstreeks inkopen bij STER, Talpa Network, Ad Alliance of ORN kunnen dit voortaan doen met TIP. Naast het doen van aanvragen kan het uitgebreide platform ook gebruikt worden voor het aanleveren van televisiecommercials bij de vier aangesloten tv-exploitanten.

TIP staat voor TV Informatie Punt. Het wordt door Screenforce kosteloos aangeboden aan bureaus en adverteerders die rechtstreeks inkopen bij de STER, Talpa Network, Ad Alliance of ORN. In TIP hebben gebruikers reeds toegang tot de actuele data van hun ingekochte tv-campagnes. Met de nieuwste uitbreiding faciliteert TIP het gehele tv-inkoopproces: van het aanvragen en wijzigen van tv- campagnes tot en met het aanleveren en archiveren van tv-commercials.

Met de komst van het vereenvoudigde aanvraagplatform kunnen bureaus en adverteerders een campagne aanvragen bij de Screenforce exploitanten. De campagne-aanvraag wordt samengesteld door voor elke exploitant de periode te kiezen en de juiste pakketten en doelgroepen te selecteren. Na het invullen van het budget worden de GRP’s berekend voor de gekozen doelgroep. Aanvragen worden automatisch doorgezet naar de betreffende exploitant. Na verwerking van de aanvraag is de campagne in TIP terug te zien.

Voor bureaus en commercialproducenten die nu nog met een FTP-proces hun commercials aanleveren bij de exploitanten is de TIP Aanleveren-module ontwikkeld. Met deze module levert de gebruiker met één druk op de knop de commercial aan bij alle geselecteerde exploitanten. Om het zogenaamde XML-bestand met metadata over de commercial te genereren vult de gebruiker een aantal gegevens in. Dit digitale formulier wordt samen met de commercial afgeleverd bij de exploitant(en).

Gebruikers die met TIP een commercial hebben aangeleverd kunnen deze in de TIP Bibliotheek terugvinden en bekijken. TIP maakt een low res kopie van de commercial voor deze verstuurd wordt en plaatst deze in de eigen bibliotheek van de TIP-gebruiker. Van de commercial is terug te zien wanneer hij bij welke exploitanten is aangeleverd en of deze aanlevering ook gelukt is.

www.screenforce.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie