Seeviews met videotool voor nieuwsverspreiders
26-03-2020 14:29:00 | Door: David de Jong | hits: 1496 | Tags:

De startup Seeviews heeft een professionele videotool op de markt gebracht voor mensen die zich bezighouden met nieuwsverspreiding of nieuwsgaring. Voorheen was het product vooral bedoeld als visuele reviewoplossing. Met de tool is het mogelijk videocontent op afstand te genereren.

Dennis Hendriksen
, mede-oprichter Seeviews: "Er zijn op dit moment flinke behoeftes ontstaan bij communicatieprofessionals om video als middel in te zetten. Vanwege de veiligheidsrisico’s en overheidsmaatregelen wordt het echter steeds moeilijker om met een fysiek team op locatie op te nemen. Nieuwsredacties werden afgelopen week met dezelfde problemen geconfronteerd."
  
Seeviews levert ter ondersteuning twee diensten. Een kant-en-klaaroplossing voor communicatieprofessionals. In kort tijdsbestek wordt er vervolgens een professionele video in huisstijl aangeleverd. De andere oplossing is een redactieplatform, waarbij redacties zelf realtime videocontent kunnen genereren en deze kunnen verwerken in uitzendingen of online-uitingen.
 
De tool maakt het mogelijk via een dashboard vragen te stellen over een bepaald onderwerp en worden er vervolgens mensen persoonlijk uitgenodigd. De eindgebruiker ontvangt een uitnodiging, downloadt de Seeviews-app en voert de gebruikerscode in. Hierna volgt er een korte uitleg over het gebruik en kan de opname voor de camera van de eigen telefoon gestart worden.
 
Dennis Hendriksen: "Om het gebruiksgemak te vergroten en grip op het verhaal te bieden hebben we een autocue-functie ingebouwd. Ook tackelen we via de Seeviews-app gebruikelijke uitdagingen met uploaden en uniformiteit in bestandsformaat."

www.seeviews.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie