Shula Rijxman (NPO) wil klimaatjournaal
14-09-2021 11:50:00 | Door: David de Jong | hits: 2034 | Tags:

Shula Rijxman wil dat er een klimaatjournaal komt, zodat het onderwerp duurzaamheid en klimaat structureel aandacht krijgt op televisie. Dit zei ze dinsdag tijdens het Cross Media Congres 2021 in Amsterdam.

Volgens Shula Rijxman zijn klimaatverandering en duurzaamheid dusdanig belangrijke thema’s dat ze meer structurele aandacht verdienen. Het programma moet volgens haar een dagelijks journaal worden over klimaat en niet alleen maar beschrijven hoe klimaat in gevaar is maar ook de werkelijkheden en onwerkelijkheden daarover brengen. Volgens de bestuursvoorzitter van de NPO worden er veel onwaarheden geponeerd. Ze gaat zich er hard voor maken dat zaken van beide kanten worden belicht. Informeren is een belangrijke taak van de NPO aldus Shula Rijxman. De Raad van Bestuur van de NPO roept publieke omroepen op voorstellen te doen voor een klimaatjournaal

Eerder waren al programma’s als De Wereld van Morgen, de Grote Klimaatquiz en een programma over klimaat en natuur met Jochem Myjer in de schema’s van de NPO opgenomen. Shula Rijxman realiseert zich dat de NPO niet gaat over de inhoud van programma’s, maar het thema is volgens haar dusdanig urgent dat het om een structurele invulling gaat. Informeren is een belangrijke taak van de NPO, aldus Shula Rijxman.

De NPO laat Nederlands MediaNetwerk weten dat de oproep van Shula Rijxman betreffende een structureel uit te zenden klimaatprogramma, dat het niet dagelijks hoeft te worden uitgezonden. Het is nu aan de omroepen om hier invulling aan te geven.

www.npo.nl
www.crossmediacongres.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie