SkyShowtime mag van start in 20 Europese markten
03-02-2022 18:14:00 | Door: David de Jong | hits: 2275 | Tags:

Comcast en ViacomCBS hebben toestemming van bevoegde autoriteiten gekregen voor het lanceren van SkyShowtime in meer dan 20 Europese markten met 90 miljoen huishoudens. Dit hebben ViacomCBS en Comcast bekendgemaakt. De Europese Commissie gaf op 2 december 2021 toestemming voor SkyShowtime.

Monty Sarhan, CEO van Sky Showtime: “We zijn tevreden dat SkyShowtime alle toestemmingen heeft verkregen en zijn enthousiast om deze unieke en meeslepende entertainmentdienst met een breed scala van ’s werelds toonaangevende content naar miljoenen consumenten te brengen in deze markten.”

Monty Sarhan werd op 11 januari 2022 benoemd als CEO van SkyShowtime en was daarvoor werkzaam bij het Amerikaanse Comcast Cable als senior Vice-President Content Aquisition. Ondanks dat SkyShowtime niet in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zal komen, zal hij zich daar vestigen. Tot december 2019 was hij werkzaam bij Epix, een Amerikaanse streaming/betaaltelevisiedienst van MGM.

Landen

SkyShowtime is de te lanceren streamingdienst van ViacomCBS en Comcast (waaronder Sky en NBCUniversal vallen). SkyShowtime zal dit jaar lanceren in Nederland, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosov, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Zweden. 
In Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Italië is of wordt Comcast actief met de NBCUniversal-streamingdienst Peacock en ViacomCBS met Paramount+. 

SkyShowtime zal met meer dan 10.000 uur aan content in de genres scripted drama, jeugd, films, documentaires, reality en meer  de concurrentie aangaan met diensten als Disney+, HBO Max, Videoland, Amazon Prime, Netflix, Discovery+ enzovoort. Een lanceerdatum en de prijssteling van de dienst is nog niet bekendgemaakt.

www.comcast.com
www.nbcuniversal.com
www.viacomcbsemeaa.com
www.viacomcbs.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie