Smurfen naar SPI International
19-10-2021 12:23:00 | Door: David de Jong | hits: 1593 | Tags:

SPI International heeft de internationale digitale rechten van de kinderseries van de smurfen en van de film The Smurfs and the Magic Flute gekocht van LAFIG Belgium en IMPS. Dit zijn de wereldwijde rechtenhouders van de smurfen.

De overeenkomst geeft SPI International het recht de smurfen wereldwijd via subscription VOD en Advertising based VOD te verspreiden. Daarbij gaat het om diensten als FilmBox on demand, Filmbox+, Film1 en Filmstream. De smurfen zijn daarbij in het Engels, Nederlands, Turks en Pools beschikbaar.

Revi Benshoshan, Director Acquisitions van SPI International: “De smurfen zijn een iconische en wereldwijd herkenbaar merk dat tientallen jaren op een positieve wijze mensen heeft geraakt. We zijn erg blij dat we de  volgende generatie kijkers met deze magische smurfen-wereld kunnen bieden en diegenen die opgroeiden te inspireren om hun innerlijke kind vaker aan te spreken.”

Véronique Culliford, president van IMPS/LAFI: “De distributiedeal met SPI/FilmBox is fantastisch nieuws. Het maakt me zo blij om te weten dat vele ouders in staat zullen zijn hun liefde voor de smurfen met hun kinderen kunnen delen terwijl ze samen ernaar kunnen kijken.”

In Nederland worden de smurfen ook door Nickelodeon (ViacomCBS) uitgezonden.

Onlangs werd aangekondigd dat SPI International voor 70 procent zal worden overgenomen door Canal+ Group (Vivendi).

www.spiintl.com
www.film1.nl
www.filmbox.nl
www.smurfbusiness.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie