Snelle maakt debuut als presentator met I Want Your Song
28-03-2022 09:19:02 | Door: Saskia van Weert | hits: 1447 | Tags:

Rapper Snelle is komende zomer te zien als presentator op SBS6 bij het programma I Want Your Song. Elke week stappen vijf onbekende songwriters voor even uit de schaduw. In elke aflevering zoekt een bekende Nederlandse artiest een hit.

Het lied dat de artiest aan het eind van de uitzending kiest, wordt meteen gelanceerd. Welke songwriter laat de concurrentie ver achter zich en is misschien wel verantwoordelijk voor the next big hit?

In elke aflevering van I Want Your Song staat steeds één bekende artiest centraal. De namen zijn al bekend. Miss Montreal, Gerard Joling, Nick en Simon, OG3NE, Samantha Steenwijk, Rolf Sanchez, Mart Hoogkamer en Tino Martin: ze willen allemaal een nieuwe hit. Voor elke artiest komen er vijf songwriters naar de studio. Eén voor één pitchen ze, onder begeleiding van de live band, hun lied aan de artiest en het publiek. Ze hebben alles uit de kast getrokken om de hit van het jaar te schrijven voor de artiest van vanavond.

Fans geven advies

Het publiek bestaat uit honderd enthousiaste, maar kritische fans van de artiest. Als de artiest dat wil, kan hij ze om advies vragen. Zij weten tenslotte als geen ander welk lied potentieel heeft: het lied waar zij enthousiast van worden. Toch is het de artiest zélf die de uiteindelijke beslissing neemt. In welk lied gelooft hij het meest? De winnaar ziet zijn of haar lied bekroond met een videoclip en een officiële lancering. Na de uitzending is het lied meteen te downloaden en te streamen – en klaar om de hitlijsten te bestormen.  

I Want Your Song is een format van Talpa Concepts en Rochford Productions en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Het programma is in de zomer te zien op SBS6.

www.sbs.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie