SpotX integreert Open Measurement SDK van IAB Tech Lab
25-07-2019 16:12:00 | Door: David de Jong | hits: 2259 | Tags:

SpotX, het wereldwijde videoadvertentieplatform, kondigt de certificering voor en ondersteuning van de Open Measurement Software Development Kit (OM SDK) van het IAB Tech Lab aan. De integratie maakt het voor adverteerders en uitgevers mogelijk om third party viewability en verificatie van advertenties te meten die worden getoond in een mobiele in-app omgeving, zonder gebruik te hoeven maken van plug-ins van meerdere meetproviders.

De consumptie van content op mobiele apparaten blijft samen met de advertentie-uitgaven op mobiel toenemen. Volgens een onderzoeksrapport van Forrester Consulting, in opdracht van PubMatic, gaat bijna een kwart van de digitale reclamebudgetten naar mobiele apps. Tot de komst van OM SDK was het voor een uitgever en adverteerder noodzakelijk om meerdere SDK’s te implementeren. Met de nieuwste SpotX iOS- of Android Software Development Kit kunnen uitgevers nu Open Measurement ondersteunen, profiteren ze automatisch van de IAB Tech Lab-certificering en verbeteren ze de algehele laadprestaties.

Marco Ruivenkamp, Managing Director SpotX: "Met zoveel marketeers die investeren in mobiele- appreclame, is het meten van impressies op mobiel belangrijker dan ooit. Desondanks bleef het meten een uitdaging voor de hele sector, omdat onder andere VPAID meestal niet ondersteund werd voor het meten van ad-impressies in apps. Door OM SDK in het platform van SpotX te integreren bieden we uitgevers toegang tot meerdere SDK’s waardoor het proces wordt vereenvoudigd zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit. Tegelijkertijd stelt het adverteerders in staat om op basis van bruikbare en meetbare inzichten media nog efficiënter aan te kopen doordat de OM-conforme inventory ongekende transparantie en meetmogelijkheden biedt."

Matt McLaughlin, COO bij DoubleVerify, een onafhankelijke leverancier van marketing-, gegevens- en analysemeetsoftware: "Als een van de oprichters van de Open Measurement-werkgroep van het IAB Tech Lab en beheerder van de OM SDK juichen wij de stappen toe die SpotX heeft gezet om deze integratie toe te passen en te bevorderen. De OM SDK is een essentiële tool waarmee adverteerders consistente signalen van de kwaliteit van de media kunnen krijgen in verschillende omgevingen. Dit resulteert in meer transparantie en geeft merken meer vertrouwen in hun digitale investering."

Dennis Buchheim, Executive Vice President en General Manager IAB Tech Lab: "De oprichting van de Open Measurement SDK is een industriebreed initiatief. Door te starten met het meten van de zichtbaarheid van mobiele advertenties kunnen we nog beter fraude signaleren en minimaliseren. Voortdurende adoptie en ondersteuning van dit soort ecosystemen zal de hele supply chain naar meer efficiëntie, transparantie en flexibiliteit leiden."

www.spotx.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie