Stan van Engelen, Anouk Kamminga en Willem van Zeeland verantwoordelijk voor nieuwe multimediale koers VPRO
19-03-2018 16:52:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2763 | Tags:

Anouk Kamminga en Willem van Zeeland treden per 1 juni als hoofdredacteur in dienst van de VPRO. Samen met Stan van Engelen zullen zij de nieuwe driekoppige Hoofdredactie Media van de VPRO vormen. De Hoofdredactie Media wordt verantwoordelijk voor alle programma’s van de VPRO, zowel voor radio, televisie als online. Dit is een volgende stap in de ontwikkeling van de multimediale koers van de VPRO, waarmee de omroep zijn publiek nog beter via verschillende platforms wil gaan bereiken.

Anouk Kamminga (45) heeft als Hoofd TV bij CCCP veel ervaring met het begeleiden van jong talent. Haar komst betekent een stevige impuls voor de verdere verjonging van de VPRO. Willem van Zeeland (47), nu Hoofd Internet & Innovatie bij NTR, werkte al eerder bij de VPRO. Als eindredacteur van muziekplatform 3voor12 maakte hij zich al sterk voor een multimediale organisatie die het publiek opzoekt en betrekt.

VPRO-directeur Lennart van der Meulen: "We hebben een sterk programmapakket met titels als Zondag met Lubach, Bureau Buitenland, 3voor12 en de VPRO reisseries. De opdracht van de nieuwe Hoofdredactie Media is om het VPRO-programmapakket de komende jaren te vernieuwen en uit te breiden. We richten ons op de verdere verjonging van de VPRO en gaan, nog nadrukkelijk dan nu, ons publiek opzoeken op de plekken en platforms waar het zich bevindt."

Anouk Kamminga is Hoofd TV bij CCCP, dat succesvolle programma’s als RamBam en Streetlab heeft voortgebracht. Zij was als eindredacteur en regisseur betrokken bij onder meer VPRO-programma’s als Beestieboys, Oudtopia en Superstream me. Eerder was zij gedurende vier seizoenen eindredacteur van 6pack, dat veel talenten (onder wie Sophie Hilbrand) voortbracht.

Willem van Zeeland is Hoofd Internet & Innovatie bij de NTR. Hier is hij verantwoordelijk voor onder meer NPO Focus en SchoolTV. Bij de VPRO was hij behalve eindredacteur van 3voor12 ook coördinator van de cultuurprogrammering. Eerder werkte hij als programmeur bij Tivoli en als programmeur literatuur en wetenschap bij Lowlands.

Stan van Engelen is sinds 2000 werkzaam bij de VPRO, waar hij in 2012 Hoofdredacteur TV werd samen met Karen de Bok. Voor die tijd was hij eindredacteur van onder meer het VPRO-buitenlandprogramma Metropolis en het digitale kanaal Holland Doc. Hij begon zijn carrière bij de VPRO als webredacteur van De nieuwe wereld.

www.vpro.nl


Lees ook:

VPRO directeur Lennart van der Meulen: Publieke omroep kan slag om de middelmaat nooit winnen

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie