[Startups] Jelmer Wind en Tom Schoufs (ex-RTL) starten YouTube-servicebedrijf
10-10-2018 08:27:00 | Door: | hits: 2039 | Tags:

Jelmer Wind en Tom Schoufs zijn afgelopen zomer van start gegaan met hun startup 5PM: een servicebedrijf dat voor uitgevers en merken verschillende YouTube-services aanbiedt, zoals content- en distributiestrategie, het beheren en optimaliseren van kanalen en het monetizen. Wind en Schoufs starten gelijk met klanten als TMG, Talpa, RTL en UM Studio’s.

Schoufs: “YouTube is, naast het grootste video-on-demandplatform ter wereld, ook de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Met meer dan drie miljard zoekopdrachten per maand is YouTube, zeker onder millenials, hét startpunt op internet. Om in contact te komen met deze doelgroep is het essentieel om met de juiste strategie, je bereik op YouTube te maximaliseren. Daarmee kun je een nieuwe en jonge doelgroep aan je binden en een sterker merk opbouwen. Je realiseert additionele inkomsten en je wordt in staat gesteld het nieuwe bereik te converteren naar eigen platformen of naar andere commerciële doelstellingen.”

Wind: “Wij geloven dan ook dat (brand)publishers een neus hebben voor de juiste content. Echter het bereiken van publiek in het nieuwe medialandschap blijkt vaak moeilijk. Tech en kennis van algoritmen spelen hierin een centrale rol. Wij hebben alles in huis om bereik, omzet en impact te maximaliseren en zo de gewenste commerciële doelstellingen en groei te realiseren voor publishers en merken die een YouTube-kanaal bezitten. Dat resulteert in meer inkomsten. Ook wel gevonden geld!”

Wind werkte voorheen als Head of Content & Channels voor RTL MCN en is een van de bedenkers van het YouTube-kanaal Concentrate. Daarvoor was hij Development Manager voor RTL 5,7 en 8 en heeft hij gewerkt voor de startups PolarSteps, JobBrokers en CompanySpot. Schoufs was voorheen creatief directeur van RTL Creative Unit. De afgelopen twee jaar was hij verbonden aan RTL MCN. Daarvoor was hij creative bij Endemol en IDTV.

www.team5pm.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie