Ster: gratis reclametest met AdScan
08-02-2019 11:25:00 | Door: David de Jong | hits: 1882 | Tags:

Ster biedt adverteerders voortaan via AdScan de mogelijkheid om met een gratis pre-test in kaart te brengen welke elementen beter of  minder scoren en daarmee effect hebben op de ontvangst en het effect van die specifieke commercial.

AdScan is een machine learning-tool die op basis van de inhoud van reclames een voorspelling doet over hoe een panel van honderd mensen een reclame beoordeelt. AdScan combineert daarbij historische paneldata, computer vision en slimme algoritmes om zo tot een analyse te komen. Uiteindelijk kan AdScan op een zestal likeability-stellingen een juiste voorspelling doen door te zeggen of een reclame lager, gemiddeld of hoger dan de benchmark scoort en welke elementen je aan kunt passen om tot een hogere score te komen.

Frank Volmer, algemeen directeur Ster "AdScan is mooi voorbeeld uit het grote aanbod wat Ster (potentiele) adverteerders kan bieden aan service. Deze toegankelijke reclamewaarderingstool levert binnen 20 minuten een adviesrapport dat kan bijdragen aan het succes van een campagne. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen kwalitatief onderzoek over zijn of haar campagne kan krijgen hebben we besloten de tool gratis beschikbaar te maken. Het is daarmee voor elke bedrijf of organisatie mogelijk om de symbolische waarde van de elementen in hun creatie te ontdekken."

Ster heeft via haar onderzoeksinstrument AdMeasure decennialang onderzoek gedaan naar de werking van reclame. AdMeasure biedt adverteerders inzichten voor het vergroten van de effectiviteit van campagnes op tv, radio en online. Om inzichtelijk te maken welke elementen onbewust een rol spelen bij de waardering, kwaliteit en werkzaamheid van een commercial is het nieuwe AdScan gelanceerd.

www.ster.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie