Streamingdienst Viaplay komt met Dragons’ Den
19-01-2022 13:02:00 | Door: David de Jong | hits: 2209 | Tags:

Dragons’ Den wordt vanaf het voorjaar uitgezonden door streamingdienst Viaplay. Het programma waarin ondernemers de kans krijgen om hun bedrijfsideeën te pitchen aan een panel van gerenommeerde investeerders, is  de eerste Nederlandse productie van Viaplay

Het format Dragons’ Den geeft ondernemers drie minuten de kans om voor vijf multimiljonairs (de Dragons) hun eigen bedrijf of idee te pitchen met als doel om investeringen binnen te halen in ruil voor een bedrijfsaandeel. Dit seizoen investeren restauranttycoon Won Yip, avocado-koningin Shawn Harris, top-investeerder Pieter Schoen, zakenvrouw Manon van Essen en serie-ondernemer Bas Witvoet hun geld in veelbelovende start-ups.

Dragons’ Den kent zijn oorsprong in 2001, toen in Japan het programma onder de naam Money Tigers een groot succes werd. Het format heeft inmiddels ieder continent veroverd, met wereldwijd al meer dan 250 miljoen geïnvesteerde dollars in beginnende bedrijven. Sony Pictures Television distribueert het programma wereldwijd onder een aantal varianten, zoals Shark Tank, Lions' Den, en Dragons' Den, en wist hiermee al meer dan 30 prijzen te prijzen. In Nederland wordt de serie geproduceerd door Vincent TV en was de afgelopen jaren te zien bij de NPO (WNL).

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “Viaplay is een streamingdienst die voor iedereen wat te bieden heeft. Logischerwijs is lokale content daar een belangrijk onderdeel van. Dragons' Den is een bewezen format dat het briljante met het onverwachte combineert en dat zowel potentiële bedrijven op weg heeft geholpen als kijkers over de hele wereld heeft vermaakt."

www.nentgroup.com
www.viaplay.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie