Streamz van start in Vlaanderen met aanbod HBO en VRT
09-09-2020 16:02:00 | Door: David de Jong | hits: 1687 | Tags:

Streamz, het Vlaamse antwoord op Neftlix, start op 14 september 2020 met een volwaardig aanbod van de Vlaamse mediaspelers. Streamz is een initatief van DPG Media en Telenet en zal via apps, website en kabelexploitant Telenet beschikbaar komen. DPG Media is eigenaar van de Vlaamse VTM-zenders. Kabelexploitant Telenet is eigenaar de zenders Vier, Vijf en Zes en het betaalaanbod van Play More.

Streamz heeft een overeenkomst gesloten met de VRT en biedt daarmee een volledig aanbod van het Vlaamse on demand video-aanbod. Daarnaast heeft Streamz overeenstemming bereikt met HBO en kan daartoe die producties ook aanbieden voor haar abonnees. Telenet had al een (exclusieve) overeenkomst met HBO. Onder de noemer Streamz+ zullen voor 19,95 euro per maand ook recente blockbusters worden getoond. Per jaar zullen 300 filmtitels te zien zijn. Het basisaanbod inclusief de content van de VRT, VTM en Vier/Vijf/Zes en HBO zal 11,95 euro per maand kosten. Streamz is alleen in België beschikbaar.

De publieke Vlaamse omroep VRT zal heel wat titels - zowel in preview als in catalogus - aanbieden aan Streamz. Voor dit najaar staan de Eén-reeksen Black-out en Cheyenne et Lola op het programma. Ook de Canvas-reeks Albatros, die nu in preview op Play staat, zal te bekijken zijn op Streamz. Daarnaast biedt VRT catalogusreeksen aan zoals Geub, FC De Kampioenen, Eigen Kweek, De Ridder, De Parelvissers, Het Eiland, In De Gloria en De Ronde.

Klanten van Telenet die Play of Yugo als optie hebben, zullen Streamz automatisch te zien krijgen. Abonnees van Play More krijgen automatisch Streamz+ vanaf 14 september 2020 bij hun abonnement. Telenet is voor 57,9 procent in handen van Liberty Global, dat 50 procent van het Nederlandse VodafoneZiggo in handen heeft.

Kris Vervaet, CEO DPG Media België en voorzitter Raad van Bestuur Streamz: "Dit is een mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis. Vlaanderen heeft nu wat het verdient: een eigen streamingservice. Dit is wat we nodig hebben om de toekomst van het mooie Vlaamse medialandschap te vrijwaren. Dit is ook wat de Vlaamse kijkers van ons verwachten. Zij willen dat we hen volgen in hun veranderend kijkgedrag. We hebben doorgezet, we zijn blijven geloven in onze droom. We zijn dan ook zeer blij om, samen met onze partner Telenet, van onze droom een realiteit te maken. Vanaf maandag 14 september is het zover. Dan is Streamz er echt."

John Porter, CEO van Telenet: "Ik ben enorm blij en trots dat we dit platform samen met DPG Media lanceren. Dit is de grootste stap voor Vlaamse televisie sinds de lancering van digitale televisie. In deze nieuwe manieren van televisiekijken is samenwerken cruciaal: zo kunnen we de kijker een relevant aanbod voorstellen op een top notch platform, an offer they can't refuse. Ik geloof dat we met onze Vlaamse content absoluut het verschil kunnen maken. Kijkers zijn verknocht aan lokale programma's, films en series. Met Streamz bundelen we het beste van dit alles en vullen we aan met internationale toppers. Met dit lokale platform zorgen we ook voor zuurstof voor de lokale productiesector. Local content is king, en met Streamz zorgen we ervoor dat dit absoluut zo blijft."

Peter Vindevogel, CEO van Streamz: "Met Streamz willen we de kijker een aanbod bieden dat nergens anders te vinden is. We willen ervoor zorgen dat iedereen in Vlaanderen ons product kent als de lokale streamingdienst. We slaan de handen in elkaar om herkenbare verhalen van hier te brengen, die zo straf zijn dat ze de wereld kunnen veroveren. En we combineren dat met straffe internationale verhalen, die Vlaanderen kunnen veroveren. We streven ernaar om gemiddeld elke maand een nieuwe exclusieve lokale titel te kunnen brengen. Uiteraard willen we Streamz laten groeien de komende maanden en jaren. We vertrekken met een gezonde klantenbasis van meer dan 400.000 gezinnen. Onderzoek in de lokale en internationale markt wijst uit dat een dergelijk lokale streamingdienst naast de gekende grote internationale spelers, absoluut groeipotentieel heeft."

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Media (CD&V) "Dit is een historisch moment voor de Vlaamse media- en productiesector. In een steeds sneller veranderende digitale en internationale mediacontext moeten de Vlaamse mediabedrijven de handen in elkaar slaan. Met Streamz komt er een krachtig platform waar wordt ingezet op lokale kwalitatieve content. Dit kan alleen maar meer goede fictie opleveren voor de Vlaamse kijker."

www.streamz.be
www.telenet.be
www.dpgmedia.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie