Stuk wint Zilveren Nipkowschijf 2019
21-06-2019 12:14:01 | Door: Saskia van Weert | hits: 2780 | Tags:

In Het Ketelhuis te Amsterdam zijn de Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reismicrofoon uitgereikt. De winnaar van de Nipkowschijf 2019 is de documentaireserie Stuk.

Jaarlijks reikt een jury van mediajournalisten en -critici de prijzen uit voor de beste programma's op radio en tv. De Zilveren Nipkowschijf is de oudste televisieprijs van Nederland, toegekend sinds 1961.

Stuk is een documentairereeks over de bewoners van en het dagelijks leven in revalidatiecentrum Heliomare in Noord-Holland. Dat klinkt alles behalve opwindend of spannend, aldus de jury. Toch weet regisseur Jurjen Blick er een vierluik van te maken waarbij je als kijker van begin tot einde op het puntje van je stoel zit. Het is een reeks die je optilt en tegelijk heel nederig doet voelen, zo meldt het juryrapport.

Jeroen Pauw nam de Ere-Zilveren Nipkowschijf in ontvangst. Pauws lange staat van dienst en met name zijn bevlogenheid het afgelopen half jaar zijn voor de jury de reden geweest om hem deze award te overhandigen.

Ook de Zilveren Reissmicrofoon werd uitgereikt door juryvoorzitter Vincent Bijlo. De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker van het jaar werd voor het eerst uitgereikt in 1966. De Zilveren Reissmicrofoon 2019 is gewonnen door Mieke van der Weij. De Ere-Zilveren Reissmicrofoon werd dit jaar toegekend aan Felix Meurders.

www.nipkowschijf.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie