Sumner Redstone, eigenaar van ViacomCBS overleden
13-08-2020 11:12:09 | Door: David de Jong | hits: 957 | Tags:

Sumner Redstone, de 97-jarige eigenaar van National Amusements die een controlerend belang heeft in ViacomCBS is op 97-jarige leeftijd overleden. Sumner Redstone werd geboren als Sumner Murray Rothstein; zijn gehele familie wijzigde de achternaam in 1940 om elke relatie met Duitsland te vermijden.

Sumner Redstone diende in het Amerikaanse leger en vocht mee in de Tweede Wereldoorlog. In 1967 werd hij CEO van National Amusements (toen Northeastern Theater Corporation), een door zijn vader opgericht bedrijf dat bioscopen exploiteert. Dankzij aandelenhandel in met name de filmindustrie wist Sumner Redstone een fortuin te vergaren, waarna deze in 1986 Viacom kocht die kort daarvoor eigenaar was geworden van MTV en Nickelodeon en aan een internationale expansie begon.

Sinds 1999 is Sumner Redstone ook de controlerend aandeelhouder van CBS, die na een mislukte fusie met Viacom in 1999 in 2019 opnieuw fuseerde tot het huidige ViacomCBS.

Van 1996 tot 2005 was Sumner Redstone CEO van Viacom. In 2016 moest Sumner Redstone na twijfels over zijn mentale gesteldheid op indicatie van een rechtbank aftreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van CBS en Viacom. Shari Redstone is na een familiestrijd de leidende persoon van National Amusements en namens de familie Redstone de vertegenwoordigster van de controlerende aandelen bij ViacomCBS.

Sumner Redstone doneerde tijdens zijn leven via onder meer de Redstone Charitable Foundation meer dan 260 miljoen dollar aan goede doelen.

De aandelen van Sumner Redstone zijn in een trust ondergebracht en zullen uiteindelijk overgaan naar zijn kleinkinderen (families Korf en Redstone). Sumner Redstone hanteerde altijd de stelregel content is king.

www.viacomcbs.com
www.showcasecinemas.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie