Suriname is eerste Pathé Thuis Original
05-09-2019 15:29:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2319 | Tags:

In februari 2020 komt de eerste Pathé Thuis Original-productie uit. De film Suriname is aanvankelijk te zien in Pathé-bioscopen en vervolgens exclusief beschikbaar via de streamingdienst Pathé Thuis.

Deze eerste samenwerking tussen Pathé Thuis en de producent Rodney Leysner is ontstaan nadat beide partijen naar een nieuwe innovatieve manier van filmexploitatie zochten.

Thomas van de Weerd, Managing Director Pathé Thuis: “Pathé Thuis is in zeven jaar tijd gegroeid tot de grootste thuisbioscoop van Nederland. In combinatie met de vertoning in de Pathé-bioscopen willen wij ons platform en marketing graag inzetten om talent de kans te geven een groot publiek te bereiken. Wij dragen een warm hart toe aan lokale producties en willen zo de Nederlandse filmindustrie steunen.”

Rodney Leysner: “Vanwege mijn achtergrond was het voor mij altijd al een droom om een film te maken in mijn geboorteland. Ondanks de naam van de film ben ik van mening dat wij een grote doelgroep kunnen inspireren en bereiken. De samenwerking met Pathé Thuis voegt hier enorm veel waarde aan toe waardoor ik overtuigd ben van het succes van deze film.”

Thomas van de Weerd: “Met de komst van vele abonnement-diensten zoals Disney+, Apple TV+ en anderen platformen zien wij enorme kansen om de positie van Pathé Thuis nog verder te versterken. Pathé Thuis is de enige Nederlandse streamingdienst met het complete aanbod actuele films van alle filmstudio’s waarbij gebruikers gewoon per film kunnen afrekenen.

Suriname is een crime drama en een remake van de film Suriname die verscheen in 2011. De film gaat over Winston Richter, een man met een duister verleden. Richter heeft zich inmiddels opgewerkt van succesvol zakenman tot minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Dit is echter niet genoeg voor hem. Hij wil de machtigste man van het land worden en besluit daarom om zich verkiesbaar te stellen als president. Hierbij wordt hij gehinderd door zijn criminele verleden.

De remake kwam in het nieuws toen actrice Immanuelle Grives werd opgepakt met drugs op een Belgisch festival. Ze verklaarde zich voor te bereiden op een rol in Suriname. Haar rol is overgenomen door Fajah Lourens.

www.pathe-thuis.nl
www.pathe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie