Suzanne Kunzeler genrecoördinator drama bij NPO
19-07-2018 09:09:00 | Door: | hits: 3677 | Tags:

Suzanne Kunzeler wordt per 1 september benoemd tot genrecoördinator drama bij de NPO. Vanuit die rol functioneert Kunzeler als aanjager voor innovatief, hoogstaand Nederlands drama en is zij het aanspreekpunt voor omroepen en producenten. Ook onderhoudt de genrecoördinator drama contacten met buitenlandse publieke omroepen en producenten, met het oog op mogelijkheden tot nauwere samenwerking.

De term genrecoördinator is geïntroduceerd in het Concessiebeleidsplan 2016-2020 en is onderdeel van de integrale programmeerstrategie.

Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van NPO: “Zo komen programma’s het beste tot hun recht op de verschillende platforms; lineair, on demand en online. We beginnen met iets nieuws, waarbij een belangrijke taak is weggelegd voor het populaire genre drama. De NPO vertelt met eigen series de verhalen van Nederland, over onze cultuur en onze identiteit. We gaan de komende jaren kijken hoe we het genremanagement verder kunnen ontwikkelen.”

Suzanne Kunzeler: “De lat op gebied van drama is nationaal en internationaal steeds hoger komen te liggen. We bundelen de krachten nog meer, zodat de publieke omroep met zijn dramaproducties een toonaangevende rol blijft spelen tussen grote buitenlandse aanbieders. Ons nieuwe credo is: fewer, bigger, better. Oftewel: minder series, met meer afleveringen en van nog hogere kwaliteit. Daarnaast is en blijft de publieke omroep een kweekvijver voor jong talent.”

Kunzeler vervult de rol van genrecoördinator drama naast haar werkzaamheden als netmanager van NPO 3. De functie van netmanager Zapp/Zappelin legt zij neer. De werving voor die vacature start binnenkort.

Foto: Michel Schnater

www.npostart.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie