Sven Sauvé: "RTL Nederland heeft gigantische klappen gehad en Videoland breidt uit"
01-07-2020 00:25:00 | Door: David de Jong | hits: 4464 | Tags:

Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland heeft bij Cross Media Café van Stichting Media Perspectives gemeld dat RTL Nederland tijdens de coronacrisis gigantische klappen heeft gehad. De markt is zich volgens hem aan het herstellen. Videoland zal uitbreiden in het najaar.

Sven Sauvé : "Dat ging heel hard en had een behoorljike impact. We houden met drie scenario's rekening. Ik twijfel of een V-scenario met een snel herstel aan de orde is. Een U-shape of L-shape is ook mogelijk. Wij houden met een U-shape-herstel rekening. Dat is minder negatief maar we staan niet te jubelen. Wat we nu aan averij oplopen zal enige tijd duren, voor het opgelost is. Er is geen reden tot een reorganisatie. We hebben gezondheid, de nieuwsvoorziening en actualiteiten voortzetten, operationele issues tackelen en zorgen voor een logisch schema als prioriteit gesteld."

RTL Nederland heeft in tegenstelling tot Talpa Network wel een beroep gedaan tot 1 juni 2020 op de zogheten NOW-regeling waarbij tot 90 procent van de salarissen door de overheid werd betaald voor mensen die tijdelijk op non-actief werden gezet. Op de NOW-regeling zoals die sinds 1 juni 2020 geldt, doet RTL Nederland geen beroep.

De CEO van RTL Nederland zegt dankzij RTL Group haar liquiditeit en continuïteit op orde te hebben. Bij de VOD-dienst Videoland zijn er 25 tot 30 procent meer klanten binnengehaald. De kijktijd is daarbij met 40 procent gestegen.

RTL Nederland wil in het najaar de abonnementsvormen van Videoland uitbreiden. Daarbij zal er een instappakket worden geïntroduceerd met reclame, het bestaande aanbod voor 8,99 euro per maand blijft bestaan en er komt een familie-pakket dat iets duurder is. Videoland zal daarbij ook lineaire televisiezenders aanbieden Videoland zal meer andersoortige content bieden die niet voor televisie is geproduceerd. Het contentbudget komt volgens Sven Sauvé al in de buurt van RTL4.

De halfjaarresultaten 2020 van RTL Group en RTL Nederland worden in augustus 2020 bekendgemaakt.

www.rtlnederland.nl
www.videoland.nl
www.rtlgroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie