Sven Sauvé en Peter van der Vorst over The Voice uitzending BOOS
20-01-2022 18:37:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1962 | Tags:

Sven Sauvé, CEO RTL Nederland: "RTL Nederland heeft met afschuw kennisgenomen van de verklaringen van alle moedige slachtoffers die de afgelopen dagen hun verhaal hebben gedaan in de media en ook vandaag via het programma BOOS. Wat we de afgelopen week hebben gehoord en gezien, is ronduit verschrikkelijk. Niet alleen moet de onderste steen boven komen, maar ook moeten alle betrokken partijen actief in kaart brengen welke concrete maatregelen kunnen worden genomen om toekomstige misstanden te voorkomen. RTL Nederland heeft het OM deze week gevraagd om actief onderzoek te doen naar de gemelde misstanden. Daarnaast heeft de producent van The Voice (ITV Studios) opdracht gegeven tot een extern onderzoek. RTL Nederland heeft er bij ITV Studios op aangedrongen dat dat onderzoek met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en onafhankelijkheid wordt uitgevoerd.”

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland: “Het is meer dan afschuwelijk. Onze eerste zorg en aandacht gaat uit naar de mensen die dit is overkomen. Wij hebben groot respect voor de moedige slachtoffers die met hun verhaal naar buiten zijn getreden en hopen dat ook andere slachtoffers, die hun verhaal nog niet hebben gedaan, daarmee alsnog naar buiten komen in de wetenschap dat zij niet (meer) alleen staan.”

Sinds RTL Nederland door BOOS (BNNVARA) op de hoogte is gesteld van de aantijgingen van betrokkenen, vragen wij ons uiteraard ook af wat we als uitzender anders hadden kunnen doen om dit te voorkomen. Daarom spreekt RTL Nederland met alle producenten die programma’s voor RTL Nederland maken over welke maatregelen kunnen worden genomen ter voorkoming van dergelijke misstanden, waaronder het eventueel aanpassen van gedragsprotocollen. Er is RTL Nederland alles aan gelegen een mediasector-brede cultuur te bevorderen, waarbinnen een veilige werkomgeving een gegeven is.

www.rtlnederland.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie