Talpa Network biedt op radio, tv en online een platform voor deelnemers van de ​Alpe d’HuZes
19-05-2022 11:43:00 | Door: Lieselot Berentzen | hits: 2434 | Tags:

Hart van Nederland en Shownieuws op SBS6, en Ekdom in de Morgen op Radio 10 besteden veel aandacht aan Alpe d’HuZes. Talpa Network biedt op radio en tv, en online een platform voor de verhalen van de deelnemers.

Tijdens dit event beklimmen duizenden Nederlanders in Frankrijk de beroemde bergtop Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. SBS6-presentator Jan Versteegh fietst mee en doet ter plaatse live verslag. Radio 10-presentatrice Evelien de Bruijn loopt de berg op en probeert voor het einde van de Ekdom in de Morgen-uitzending binnen te zijn.

Live-verslag vanuit Frankrijk

Presentatrice Evelien de Bruijn geeft updates vanuit Frankrijk in verschillende uitzendingen op radio en tv, en Jan Versteegh brengt live-verslag tijdens de klim. Op de website en Facebook-pagina van Hart van Nederland is Alpe d'HuZes via een livestream te volgen, in samenwerking met regionale omroepen. In de week voorafgaand aan de Alpe d'HuZes besteedt ook HLF8 aandacht aan de Alpe d’HuZes. Shownieuws maakt aan het einde van de dag bekend hoeveel donaties er zijn opgehaald door alle deelnemers. 

Meedoen aan Alpe d’HuZes is een unieke ervaring. Deelnemers dagen zich sportief uit, maar belangrijker nog: iedere deelnemer heeft een eigen motivatie om mee te doen. De saamhorigheid tijdens dit evenement is uitzonderlijk. Deelnemers noemen het ook wel een ‘life changing experience’. 

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen of lopen duizenden deelnemers de Alpe d'Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Naast de sportieve activatie hebben de deelnemers ook de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker. Sinds 2006 heeft Alpe d'HuZes meer dan 183 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. De 15de editie kon vanwege COVID-19 in 2020 en 2021 geen doorgang vinden.

Foto: Marco van Ammers

www.sbs.nl

www.radio10.nl

www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie