Talpa Media start Management Development Programma
20-05-2019 10:30:00 | Door: | hits: 4230 | Tags:

Een investering in de toekomst van het bedrijf, zo omschrijft Moos Stafleu het Management Development Programma dat Talpa Media is gestart in samenwerking met Mind Work Productions.

Moos Stafleu, HR-manager van Talpa Media: "We gaan steeds meer af van het klassieke model zoals het altijd was; de baas vertelt hoe jij het doet en dat is het. De generaties van nu zijn veel mondiger en durven aan te geven waar hun behoefte ligt. Die behoefte kwam duidelijk naar voren bij onze medewerkersenquête in 2017. Mede hierdoor hebben we de keuze gemaakt om onze managementstijl aan te passen van high demanding naar high performance. Wij zijn Talpa Academy gestart met praktische workshops, technische workshops, coaching en interne trainingen. Recent hebben wij hier een Management Development Programma aan toegevoegd, voornamelijk voor onze jong leidinggevenden binnen Talpa Producties (uitvoerend producenten, productieleiders, hoofdredacteuren en eindredacteuren).”

Management Development Programma

De uitvoerend producenten, productieleiders, hoofdredacteuren en eindredacteuren bij Talpa Media geven leiding aan een team en moeten onder hoge druk presteren. Daarbij ligt de gemiddelde leeftijd van de medewerkers bij het mediabedrijf rond de 33 jaar. Om jonge leidinggevenden de ruimte te geven om de leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen die zij nodig hebben in hun functie, heeft Talpa Media de samenwerking gezocht met Mind Work Productions. Samen hebben zij het Management Development Programma opgezet.

Moos Stafleu: “Change Agency Mind Work Productions is al jaren een waardevolle partner voor ons vanuit hun werk achter de schermen. Zo begeleiden zij onze medewerkers en de kandidaten die aan onze programma’s meewerken op psychologisch vlak. Zij kennen daardoor de dynamiek van een productiemaatschappij: veel deadlines, live-programma’s en het begeleiden van jonge mensen. Dat is een zeer waardevol ingrediënt gebleken voor het succesvol maken van dit traject. De manier van werken van Mind Work Productions is voor ons een enorm inspirerende en positieve ervaring.”

Aan het Management Development Programma hebben 42 medewerkers van Talpa Media meegedaan. Het traject dat zij hebben doorlopen bestaat uit een gezamenlijke kick-off, een 0-meting, 360-gradenfeedback, vijf trainingen per persoon, intervisie en een 1-meting (evaluatie). Elke medewerker was vrij om zelf te kiezen aan welke trainingen hij of zij deel wilde nemen. De thema’s waaruit gekozen kon worden waren zelfmanagement, communicatie, teams, leadership en vitaliteit.

Moos Stafleu: “Het feit dat dit traject geheel is afgestemd op de persoonlijke ontwikkelingskansen voor de medewerkers, maakt dat het programma enorm positief is ontvangen. Dat zag je alleen al in het enthousiasme waarmee zij de trainingen zijn ingegaan. Mensen hebben echt honger naar dit soort dingen. De focus op persoonlijke ontwikkeling is niet alleen goed voor de individuen die aan de trajecten deelnemen, ook brengen we zo het niveau van ons bedrijf omhoog. De nieuwe jong leidinggevenden binnen Talpa Media en Talpa Producties zullen om die reden een soortgelijk traject starten. En daarnaast blijven we Talpa Academy verder uitbouwen met nieuwe workshops/trainingen en opleidingen.”

www.talpa.tv
www.itvstudios.com
www.mindworkproductions.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie