Talpa Network begint productiebedrijf: Talpa Entertainment Producties
06-03-2020 09:00:00 | Door: David de Jong | hits: 7487 | Tags:

Talpa Network is gestart met een productiehuis onder de naam Talpa Entertainment Producties. Het bedrijf is eind oktober 2019 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De afgelopen tijd werft Talpa Network actief personeel voor het nieuwe bedrijf. Talpa Entertainment Producties zal zich vooral richten op zogeheten in-house producties voor Talpa Network en komt naast Talpa TV Productions, het voormalige SBS Productions dat onder meer Hart van Nederland en Shownieuws produceert.

Een woordvoerster geeft aan dat Talpa Network bezig is met de inrichting van het bedrijf en op een later moment met meer informatie te komen. Het nieuwe programma van Patty Brard en Gordon Heuckeroth wordt door Talpa Entertainment Producties geproduceerd als een van de eerste producties.

Paul Römer, Managing Director Radio en televisie bij Talpa Network verklaarde in Broadcast Magazine van december 2019 dat hij de afhankelijkheid van buitenproducenten wil verkleinen om de creativiteit en drive die het bedrijf intern heeft meer ontwikkelen. Daarbij gaat het naast televisie ook om projecten die door de hele groep gedaan kunnen worden.

Eind december 2019 nam John de Mol afscheid van productiemaatschappij Talpa Media, dat inmiddels bij ITV Studios is geïntegreerd en in 2015 aan ITV werd verkocht.

John de Mol, de eigenaar van Talpa Network heeft een lange traditie van productiebedrijven. In 1979 startte zijn John de Mol Producties dat in 1994 fuseerde met Joop van den Ende Producties tot Endemol en in 2000 werd verkocht. Van 2007 tot 2014 was John de Mol via Cyrte minderheidsaandeelhouder van Endemol. Endemol is anno 2020 onderdeel van Endemol Shine dat binnenkort deel zal uitmaken van Benijay Group. In 2003/2004 startte John de Mol opnieuw met een productiemaatschappij onder de namen Talpa Media, Talpa Producties en Talpa Content. Deze werden dus in 2015 verkocht. Met Talpa Entertainment Producties begint John de Mol aan zijn derde televisieproductie-avontuur.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie