Talpa benoemt Maarten Meijs tot Chief Executive Officer productie-tak
26-10-2021 11:55:00 | Door: David de Jong | hits: 2900 | Tags:

Talpa heeft per begin 2022 Maarten Meijs benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van Talpa Concepts, Talpa Entertainment Productions en Talpa Distribution.

Hij werkte sinds december 2008 voor Talpa Media, dat in 2015 verkocht is aan ITV. Talpa Media werd in januari 2020 samengevoegd met en omgedoopt tot ITV Studios, waar hij thans President Global Entertainment is.

Bij de aangekondigde transactie met RTL Group, waarbij nagenoeg geheel Talpa Network bij RTL Nederland zal worden ondergebracht, behoudt John de Mol de in 2019 opgezette format- en productiebedrijven Talpa Concepts, Talpa Entertainment Productions en Talpa Distribution.

Deze bedrijven hebben onder meer Marble Mania, Het Jachtseizoen en Avastars ontwikkeld en geproduceerd. Met deze benoeming keert Maarten Meijs terug in een rol waarbij hij zal rapporteren aan John de Mol. De bedoeling is dat hij als CEO de business strategie verder zal ontwikkelen en groeimogelijkheden in bestaande en te ontginnen markten zal verkennen. In november 2020 was Sebastian van Barneveld, die ook van ITV Studios afkomstig is, benoemd tot Director van de internationale distributietak van Talpa Entertainment Productions

Volgens het Britse vakblad TBI Vision zijn Arjan Pomper en Kim Dingler tijdelijk benoemd tot leidinggevenden van ITV Studios. Arjan Pomper was al COO en Kim Dingler CCO bij ITV Studios.

Credits foto: Sander Stoepker.

www.talpaentertainmentproductions.com
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie