Talpa Network en Talpa Media partners TV Academy
16-07-2019 10:26:18 | Door: | hits: 2411 | Tags:

Talpa Network en Talpa Media gaan samenwerken met de TV Academy. De stichting is zeven jaar geleden opgericht om talentvolle jongeren te helpen met een vliegende start van hun mediacarrière. Met de komst van de mediabedrijven Talpa Network en Talpa Media ontstaat een krachtige samenwerking tussen bedrijfsleven, TV Academy en onderwijs en krijgen de studenten meer mogelijkheden tot een kick-start van hun carrière in de Nederlandse creatieve industrie. Andere partners van de TV Academy zijn het Mediacollege Amsterdam (Ma) en United.

Talpa Network en Talpa Media garanderen binnen de nieuwe samenwerking stageplekken en een groot aantal mogelijkheden tot instroom naar banen voor de studenten aan de TV Academy. De portefeuille van Talpa Network en Talpa Media omvat een veelvoud aan merken en activiteiten die het hele mediaspectrum afdekken: van het bedenken en realiseren van tv-, radio- en crossmediaformats tot en met het ontwikkelen van nieuwe technische platforms.

De TV Academy is een brede opleiding waar aandacht is voor zowel het publieke als het commerciële bestel, televisie en online, maar er zal vanaf nu ook worden samengewerkt met Talpa Networks interne radio-opleiding XM. De opleiding richt zich op alle disciplines: van conceptontwikkeling tot uitvoering. De studenten worden crossmediaal opgeleid en kunnen zich uiteindelijk ontplooien tot bijvoorbeeld conceptontwikkelaar, online creator, producer, redacteur, presentator, camjo of cameraman/vrouw. De opleiding duurt zeven maanden. Eén dag per week volgen de studenten college en zo’n twee dagen per week krijgen ze gerichte opdrachten vanuit het werkveld. Daarnaast brengen gastdocenten hun kennis over door middel van masterclasses.

www.tvacademy.nl
www.talpa.tv
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie