BBC First gaat van RTL naar Talpa Network
31-10-2019 10:41:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2839 | Tags:

Vanaf 1 januari 2020 verzorgt Talpa Network Media Solutions de exclusieve spotverkoop voor de televisiezender BBC First.

BBC First, eigendom van BBC Studios, zendt dramaseries zoals Midsomer Murders, Silent Witness, World on Fire, Sherlock en Ripper Street uit. Op dit moment verzorgt RTL/BrandDeli de spotverkoop voor BBC First. RTL Nederland kondigde onlangs aan alle salesactiviteiten waaronder die van BrandDeli, per 1 januari 2020 te bundelen in AdAlliance.

Talpa Network Media Solutions draagt reeds zorg voor de advertentieverkoop van alle merken van Talpa Network waaronder die voor de eigen televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Ook is het bedrijf exclusief partner voor de spotverkoop van VICE tv, eigendom van VICE.

De zender bereikt op weekbasis 475.000 vrouwen in deze leeftijdsgroep met een marktaandeel van 1,8%. BBC First bestaat in Nederland sinds mei 2015 met een Nederlandse versie die via alle grote distributeurs in het standaardpakket wordt aangeboden en kan in meer dan 6 miljoen huishoudens ontvangen worden.

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network: “De samenwerking met BBC First is er een waarmee we mooie toegevoegde waarde voor zowel onze adverteerders als de betrokken partners realiseren. Dit soort samenwerkingen kenmerkt onze opennetwerkstrategie. BBC First past perfect in ons portfolio, evenals de kwaliteit van het merk, de programmering en het bereik. We sluiten daarom een uitbreiding van de samenwerking op termijn dan ook zeker niet uit.”

Nick Percy, Executive Vice President of Western Europe, BBC Studios: “Sinds de lancering van BBC First in 2015 is het een aaneenschakeling geweest van hoogtepunten. Met als resultaat dat BBC First zichzelf inmiddels bewezen heeft als een van de populairste buitenlandse televisiezenders in Nederland. We zien dit nieuwe partnership met Talpa Network als een logische volgende stap om de waarde van BBC First en onze investering in content nog verder te laten groeien.”

www.bbc.com
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie