Talpa Network kiest voor MediaLab als mediamanagement-platform
11-11-2021 16:44:00 | Door: David de Jong | hits: 1969 | Tags:

Mediabedrijf Talpa Network en digitaal platform MediaLab gaan een overeenkomst aan voor het aanleveren, opslaan en managen van mediacontent van de organisatie. Voortaan wordt het mediamanagement-platform gebruikt voor veel van de nationale en internationale mediaflows van Talpa Network.

Ewoud Flameling, Manager Production Technology bij Talpa Network: “Wij werken sinds 2010 met MediaLab samen en dat werkt omdat het DNA van onze organisaties op elkaar lijkt: we willen beiden innoveren en geloven in de kracht van eenvoud. Vroeger was MediaLab voor ons alleen een tool om bestanden te delen, maar recentelijk hebben we de samenwerking niet alleen verlengd maar ook uitgebreid. In de nieuwe setup wordt onze configuratie robuuster en sneller en we gaan veel meer dan Filesharing doen. De belangrijkste reden daarvoor is het enthousiasme van de gebruikers, onze makers binnen Talpa Network: zij werken naar volle tevredenheid met MediaLab, vooral vanwege de eenvoud en intuïtieve bediening.”

De eerste samenwerking tussen Talpa Network en MediaLab stamt uit 2010, toen er werd gezocht naar een oplossing voor het delen van videoclips met externe partijen en sponsoren. Later werd MediaLab het aanleverplatform voor diverse programma’s van SBS, waaronder de nieuwsprogramma’s op SBS6. Vanaf nu wordt het platform, naast RTL Nederland en de publieke omroepen, ook door Talpa Network gebruikt voor het aan- en doorleveren van content binnen de organisatie.

Medio 2020 benaderde Talpa Network MediaLab voor het centraliseren en toekomstbestendig maken van hun mediaworkflows. Het resultaat: het hybride mediamanagement-platform dat nu in gebruik is genomen.

Hans de Heus, CEO van MediaLab: “Met ons platform bieden we een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het uitvoeren van technische workflow. Eerst hebben we in kaart gebracht hoe de verschillende flows lopen en wat de use cases per afdeling waren. Daarna was het zaak om deze per case te optimaliseren, zodat we Talpa Network een future-proof oplossing konden bieden.”

Pepijn Over, CTO bij Medialab: “Met ons Hybrid Cloud-concept kunnen we de infrastructuur van MediaLab altijd aanpassen naar de specifieke situatie bij de klant. Zo heeft Talpa Network de volgende stap genomen in het aan- en uitleveren van content, zowel op het gebied van veiligheid en snelheid als in gebruiksgemak. Door onze praktijkervaring bewegen we gemakkelijk mee met de ontwikkelingen. Een bedrijf als Talpa Network zit nooit stil, en daar kunnen we door het persoonlijke contact snel op anticiperen. Ook in onze dienstverlening.”

www.medialab.co
www.talpanetwork.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie