Talpa Network komt SBS6-talentenjacht Avastars
10-05-2021 00:10:00 | Door: David de Jong | hits: 2831 | Tags:

Bij het programma Avastar op SBS 6 worden met technieken op het gebied van motion capture en augmented reality van een zangtalent en een danstalent een Avastar gemaakt.

In Avastars worden grote talenten op het gebied van zang en dans samengevoegd tot duo's. Met behulp van programmeurs en stylisten creërt elk duo een eigen avastar. Ze mogen een mens zijn, maar ook een dier. Van gender, lichaamsvorm en haar- en huidskleur, tot kledingstijl en make-up: de duo's mogen het helemaal zelf bepalen. In de virtuele wereld kan alles.
 
Het zangtalent is verantwoordelijk voor de aansturing van de mimiek en de stem van de avastar. De danser draagt een speciaal pak waarmee alle bewegingen van het lichaam en hoofd aangestuurd worden. Wat te zien is, is een avastar die levensecht zingt en danst, maar die pas tot leven komt wanneer beide disciplines elkaar aanvullen tijdens de live optredens. Behalve zingen en dansen, moeten de avastars uiteraard ook praten en dus live gesprekken voeren met de host en de jury.
 
Tijdens een aantal auditie- en eliminatierondes beoordeelt deze jury, onder leiding van een succesvolle dj of producer, de optredens. Hij produceert de eerste single en videoclip van de winnende avastar.De show is het resultaat van een samenwerking van Talpa Network met NEP Group.

Talpa Network heeft het merk Avastars inmiddels voor de Benelux als beschermd merk aangevraagd. In 2009 en 2010 was er overigens een kinderprogramma van de toenmalige Avro bij de NPO onder de naam AvaStars waarbij het ging om een interactieve avonturengame.

Kandidaten voor Avastars kunnen zich inmiddels aanmelden voor de talentenjacht. Het programma wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties en zal begin 2022 worden uitgezonden op SBS6.

www.talpanetwork.com
www.sbs6.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie