Talpa Network komt met met 5 Uur Show op SBS6
08-04-2020 10:35:00 | Door: David de Jong | hits: 2386 | Tags:

Talpa Network zal vanaf 31 augustus 2020 starten met het dagelijkse middagprogramma 5 Uur Show op SBS6.

Het middagmagazine op SBS6 zal live worden uitgezonden en legt de nadruk op de gebeurtenissen van de dag. Daarnaast is er ruim aandacht voor achtergrondverhalen en amusement, maatschappelijke thema’s en persoonlijke verhalen. Ook zal aandacht worden besteed aan films en series, mode en lifestyle, natuur en wetenschap

5 Uur Show zal in samenwerking met de Goede Doelen Loterijen worden gemaakt, waarbij er binnen het programma aandacht is voor projecten van goede doelen en culturele organisaties die gesteund worden door de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij.

Een soortgelijk programma werd onder de naam De 5 uur Show van 2 oktober 1989 tot medio 1998 op RTL4 uitgezonden, ook in de tijd dat RTL4 en voorganger RTL Véronique de enige commerciële zender was.

René Oosterman, zendermanager SBS6: "5 Uur Show wordt een vaste waarde aan het einde van de middag, waarbij je even kunt ontspannen en je laten bijpraten. SBS6 en de Nationale Postcode Loterij werken op dit moment al naar volle tevredenheid samen voor diverse andere programma’s, waaronder Postcode Loterij Miljoenenjacht en Lingo, dus we zijn heel blij om 5 Uur Show hieraan toe te voegen."

René Oosterman was director programming bij RTL4 toen De 5 Uur Show in 1998 verdween en tot 2001 door RTL Live werd vervangen. RTL4 is in 2016 weer begonnen met een liveprogramma om 17 uur dat onder de naam 5 Uur Live wordt uitgezonden. 5 Uur Live verdwijnt bij RTL4 aangezien de sponsor, de Goede Doelen Loterijen, haar sponsorship heeft beëindigd met RTL Nederland en overstapt naar Talpa Network. Wat RTL4 per eind augustus 2020 zal uitzenden om 17:00 uur is nog onduidelijk.

Wie de presentatoren van het door Talpa Entertainment Producties te produceren programma zullen zijn, is nog onbekend.

www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie