Talpa Network neemt TVGids.tv en Gids.tv over
05-12-2019 13:54:00 | Door: David de Jong | hits: 2285 | Tags:

Talpa Network heeft medio oktober 2019 het bedrijf TVGids TV B.V. overgenomen en is daarmee eigenaar geworden van de merken TVGids.tv en Gids.tv. Beide online platforms bieden via apps en websites film-, serie- en programma-informatie, afkomstig van alle in Nederland gangbare televisiezenders. Daarnaast houdt Gids.tv consumenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de media door middel van gecureerde videocontent.

Oprichter en voormalig eigenaar Stijn Veeger en het redactie- en development-team zijn bij de overname bij Talpa Network in dienst getreden.

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network: “We geloven én in de online groeipotentie van TVGids.tv en Gids.tv én in de toegevoegde waarde van deze complementaire platforms binnen ons portfolio. Natuurlijk vanwege de mooie bezoekersaantallen, maar ook vanwege de promotiemogelijkheden voor lineaire en non lineaire tv en de data die beschikbaar komt. Met Stijn Veeger halen we bovendien iemand aan boord met specifieke digitale kennis die we Talpa Network breed kunnen gebruiken. Deze acquisitie vormt weer een mooie stap in de optimalisatie van ons content- en dienstenaanbod aan de consument waarbij we ook onze kennis en het aantal contactmomenten vergroten en dientengevolge consumenten en adverteerders weer beter kunnen bedienen.”
 
Stijn Veeger, oprichter van TVGids TV BV en inmiddels Director Digital Business Development bij Talpa Network: “In een snel veranderend medialandschap zien wij aan onze stijgende gebruikersaantallen dat de consument behoefte heeft aan een gids die je wegwijs maakt in het almaar groeiende oerwoud van content. Onder de vleugels van Talpa Network kunnen wij de huidige positie van onze gidsen versterken én uitbreiden met nieuwe functionaliteiten waarmee we de consument een nog rijkere content-ervaring gaan bezorgen.”

De website TVGids.nl staat los van TV Gids TV B.V., aangezien die website in handen is van de publieke omroepen AVROTROS en KRO-NCRV.

www.tvgids.tv
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie