Talpa Network schrapt laatste seizoensuitzending Veronica Inside
25-06-2020 15:32:00 | Door: David de Jong | hits: 1621 | Tags:

Talpa Network heeft de laatste seizoensuitzending van Veronica Inside op maandag 29 juni 2020 geschrapt. Marco Louwerens heeft dat op Radio 538 bij de Ochtendshow bekend gemaakt op verzoek van Johan Derksen en René van der Gijp na een conflict over de uitzending van maandag 23 juni 2020. Daarin werden de uitspraken van met name Johan Derksen een uur en een kwartier besproken die racistisch overkwamen. René van der Gijp en Johan Derksen voelden alsof zich door Wilfred Genee voor het blok werden gezet en waren te voren niet gekend in de opzet van de uitzending. De uitzending volgde op de situatie dat een aantal adverteerders en voetbalspelers van het Nederlands elftal hadden aangegeven niet met het programma te willen worden geafficheerd na oproepen van bekende Nederlanders. In een Powned-interview met René van der Gijp en Johan Derksen zich scherp uit.

Marco Louwerens, directeur Talpa TV bij Talpa Network: "We nemen even pauze zodat iedereen even kan bedaren en tot zinnen kan komen. Het is wel pittig ze hebben wel even flink stront met elkaar. Dat zijn ook deze mannen. Dat is hun charme en af en toe word je er ook helemaal gek van. Ze gaan niet een of ander toneelspelletje spelen, dat doen ze niet. Ik heb over na de zomer wel een goed gevoel, maar als je nu weer een uitzending zou maken zou het weer uitvergroot worden en dat lijkt me geen goed idee. Even een avondje vrij. Het zal zeker goedkomen, maar je moet niet alles maar normaal gana vinden met deze knakkers.Het is nodig dat iedereen even tot rust komen, dat geldt voor veel mensen. En als ze dan een keer goed praten dan gaat het van dik hout zaagt mijn planken. Dat is ook wel eens goed, dan is de lucht even geklaard. Over een paar weken ga ik weer langs Soest, Dordrecht en Grolloo. Ik heb een goed gevoel dat het goed komt deze zomer"

Johan Derksen: "We hebben een goed gesprek gehad en hebben elkaar op een Hollandse manier de waarheid gezegd en dat kan heel hard zijn. We komen totaal niet dichter bij elkaar. We zijn nog verder uitelkaar. Zoals de situatie nu is denk ik niet dat het nog goedkomt ooit. Ik weiger me druk te maken over dit soort zaken. Ik heb het met 22 jaar met veel plezier gedaan en omdat de emotie nu overheerst om over 14 dagen nog eens te gaan zitten of over 3 weken of misschien wel nooit. Alles ligt open."


René van der Gijp: "We hebben niets opgelost. We moeten dit een paar weken laten rusten en zien of we er dan nog zo instaan zoals we er nu instaan. Hetzelfde als wat we nu doen kan niet meer.

Wilfried Genée: "Ik kies er voor hierover niets in de media erover te spreken"

www.veronicatv.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie