Talpa komt met crossmediaal weerplatform Weer.nl
12-12-2019 09:51:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3074 | Tags:

Vanaf 1 januari 2020 is Weer.nl de weerdienst van Talpa Network op haar radio- en tv-zenders en online. Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij zijn de gezichten van het platform. Zij werkten mee aan de ontwikkeling van de dienst.

Talpa nam eerder Weer.nl over van MeteoGroup, inclusief hun team van meteorologen en een meerjarige overeenkomst op het gebied van weerdatadiensten. De naam Weer.nl blijft nu behouden voor het nieuwe platform.  

Omdat het weer ook binnen de landsgrenzen vaak sterk verschilt, worden de weerberichten online op maat gemaakt voor alle provincies. Op radio en tv wordt eveneens ingezoomd op deze verschillen, zodat het weerbericht voor heel Nederland waardevol en betrouwbaar is. Uit alle twaalf provincies zijn waarnemers voor dit doel verbonden aan de dienst. 

De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari 2020 te zien op SBS6, direct na de vroege en de late uitzending van Hart van Nederland. In deze studio zetten de drie gezichten van de dienst moderne productietechnieken in, zoals augmented reality. Op Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio verzorgt Weer.nl vanaf 1 januari 2020 alle weerberichten.

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network: “Onze ambitie is om vanaf 2020 met een sterke, omnichannel nieuwe weervoorziening van start te gaan. Onze meteorologen Amara, Dennis en Laura hebben er keihard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Zij hebben belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van ons nieuwe weerconcept. De deal met MeteoGroup over de acquisitie van Weer.nl en hun team van meteorologen maakte het vervolgens mogelijk om dat concept vanaf de start gelijk goed over de verschillende platformen in te vullen. Ik ben heel trots op het resultaat.”

www.weer.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie