Talpa onderzoekt inkomsten- en uitgavepatroon van Nederlanders voor SBS6-programma
24-05-2019 11:14:00 | Door: | hits: 2361 | Tags:

Ruim vier op de vijf Nederlanders vindt dat hij goede grip heeft op zijn eigen geldzaken. Toch komt een derde van Nederland aan het einde van de maand geld tekort. 39 procent van de Nederlanders heeft in de eerste week van de maand zijn geld al uitgegeven aan vaste lasten. Dit blijkt uit een panelonderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Dynata in opdracht van Talpa Network. Het onderzoek is uitgevoerd voor het programma Hoeveel ben je waard?, waarin onder meer het inkomsten- en uitgavepatroon van Nederlanders centraal staat.

Veel Nederlanders zijn ook nieuwsgierig naar de financiële situatie van hun omgeving. 70 procent is benieuwd naar waar andere mensen het allemaal van betalen. In Hoeveel ben je waard? kijkt Viktor Brand samen met financieel expert Femke Hogema en inboedel- en antiektaxateur Emiel Geurts binnen bij uiteenlopende gezinnen, die allemaal met de billen bloot gaan. Na een inschatting door henzelf wordt het volledige huishoudboekje doorgespit, het huis getaxeerd en de gehele inboedel op waarde geschat. Viktor Brand onderzoekt daarbij of hun wensen voor de toekomst financieel haalbaar zijn. Hoe realistisch is de verbouwing van het huis of die geplande wereldreis over twee jaar? Blijkt hun situatie rooskleuriger dan vooraf ingeschat of verkeren ze onverwachts in grote financiële problemen? En, wat moeten zij doen – en laten – om hun dromen te kunnen verwezenlijken?

Hoeveel ben je waard? wordt geproduceerd door Talpa Producties en wordt vanaf dinsdag 4 juni 2019 wekelijks uitgezonden door SBS6 om 21.30 uur.

Bron: Panelonderzoek onder M/V 18+ (n=500), representatief voor de Nederlandse bevolking

www.sbs6.nl/hoeveelbenjewaard
www.tv.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie