Teledoc Campus van start met tien documentaires
27-08-2019 12:04:00 | Door: | hits: 2418 | Tags:

Teledoc Campus gaat weer van start. Teledoc Campus is een project waarmee CoBO, NPO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds jonge regisseurs en producenten de kans bieden met korte, filmische documentaires ervaring op te doen. De inmiddels vijfde reeks start zondag 15 september 2019 op NPO 3 met Gioia.

zo 15 sept: GIOIA

De Teledoc Campus Gioia is de debuutfilm van radiomaker Laura Stek. De korte documentaire over het grijze gebied tussen normaliteit en gekte is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie op het Nederlands Film Festival.
Regie: Laura Stek, producenten: Iris Lammertsma, Boudewijn Koole, Femke de Wild, omroep: NTR

zo 22 sept: FATHER FIGURE

Father Figure is een Teledoc Campus van Bibi Fadlalla over de leden van een Rotterdamse vogue-dansgemeenschap. Het combineert observerende scènes met vogue-danssequenties, grafische intermezzo’s en intieme interviews.
Regie: Bibi Fadlalla, producent: Sam Godfried, omroep: NTR

zo 29 sept: GOODWILL DUMPING

De gestileerde modedocumentaire Goodwill Dumping brengt de enormiteit van de industrie rondom gedoneerde tweedehands kleding in beeld. De film laat de kijker zien welke reis zijn of haar afgedankte kleding aflegt en wat voor impact dat op lokale industrieën heeft.
Regie: Teddy Cherim, producent: Levi Wilbrink, omroep: BNNVARA

zo 10 nov: TORSO

Axel, een sportman met een ruig verleden, maakt een nieuwe start. Hij wil dat zijn zoons Caine en Montell bij zijn grote bodybuildingwedstrijd zijn. Met een overwinning hoopt hij dat de jongens eindelijk trots op hem kunnen zijn. Hij wil er ook mee bewijzen dat volharding en discipline zelfs de diepste wonden kunnen helen. Maar zal de aanwezigheid van zijn jongens de kloof tussen vader en zoons herstellen?
Regie: Olivier S. Garcia, producent: Tangerine Tree, omroep: EO

zo 17 nov: VADER

Vader onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn bijna volwassen zoon, die hij al bijna zes jaar niet meer heeft gezien. Vader Jacinto neemt Shakur mee op een roadtrip om hun band te versterken. Tussendoor belt hij met zijn vriendin om te kunnen reflecteren op het verleden.
Regie: Isabel Lamberti, producent: IJswater Films, omroep: KRO-NCRV

zo 24 nov: OVERTIJD

Overtijd vertelt het verhaal van drie jonge vrouwen die allemaal een zwangerschap hebben beëindigd. In deze intieme interviewfilm vertellen zij over de impact van de complexe keuze voor abortus. De twijfels, de schaamte, het schuldgevoel en hoe deze ervaring een rol speelt in hun leven nu. De film verweeft de interviews met krachtige beelden die de verschillende fasen van hun worsteling symboliseren.
Regie: Tessa Louise Pope, producent: Hazazah Pictures, omroep: VPRO

zo 1 dec: ECHO

Door scheidingen, adoptie en tweede huwelijken deelt geen van de vier kinderen in de familie Van Wijk dezelfde biologische ouders. Op zoek naar wat familie tot familie maakt neemt de filmmaker en jongste zoon ons mee in de complexe geschiedenis van dit samengestelde gezin. ECHO laat zien hoe een familiegeschiedenis doorklinkt in de personen die we vandaag de dag geworden zijn.
Regie: Huibert van Wijk, producent: July Film, omroep: NTR

zo 8 dec: ALLEEN OP DE WERELD

Kjeld woont omringd door de natuur in zijn kleine huisje en wordt binnenkort vader. Hij zoekt voldoening in de simpelheid van het leven in de natuur. Anna is een jonge artiest en zoekt naar antwoorden in haar poëzie en muziek. Alleen op de Wereld is een filosofisch documentaire-essay waarin het zoeken naar de kern van het leven centraal staat. Hoe moeten wij leven als er nergens antwoorden te vinden zijn?
Regie: Iris Grob, producent: Hazazah Pictures, omroep: EO

zo 15 dec: DOOR WILSKRACHT STERK

Door Wilskracht Sterk (DWS) neemt in de Arnhemse volksbuurt Malburgen een bijzondere plek in. Het kleine amusementsorkest – geleid door voorzitter Rien en zijn zoon Rico, de dirigent – is een toevluchtsoord voor buitenbeentjes. Met het nieuws dat de vereniging zijn deuren moet sluiten komt hun veilige leventje onder druk te staan. Al lijkt de strijd gestreden, samen voeren de leden, zij aan zij, een laatste offensief.
Regie: Nina van Oort, producent: Tangerine Tree, omroep: NTR

zo 12 jan: HUIDHONGER

De behoefte aan fysiek contact is in mensen verankerd, een simpele aanraking kan al een waaier aan emoties oproepen. Huidhonger is een ode aan deze aanraking; in een mozaïekvertelling maken we kennis met mensen die een vorm van huidhonger hebben, of hebben ervaren. De kracht van een aanraking wordt verbeeld middels massagebeelden die als een rode draad door de film zijn verweven.
Regie: Lieza Röben, producent: BIND, omroep: NTR

www.teledoccampus.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie