The mouse has officially killed the fox: Disney schrapt merknaam Fox
22-01-2020 13:15:00 | Door: David de Jong | hits: 1830 | Tags:

Walt Disney Company begint met het schrappen van de merknaam Fox. Als eerste worden bij de bedrijven 20th Century Fox en Fox Searchlight Pictures de namen gewijzigd.

Dit bericht het Amerikaanse vakblad Variety, dat daarbij de subkop The mouse has officially killed the fox gebruikt. Walt Disney Company werd in maart 2019 dankzij de overname van 21th Century Fox eigenaar van een groot aantal mediabedrijven die de merknaam Fox dragen. De Amerikaanse versies van Fox, Fox Sports en Fox News bleven buiten de deal en blijven via Fox Corporation eigendom van Keith Rupert Murdoch en zijn familie. Het Nederlandse Fox, Fox Sports, 24Kitchen en National Geographic zijn eigendom geworden van Walt Disney Company.

20th Century Fox zal voortaan als 20th Century Studios door het leven gaan. De filmstudio Fox Searchlight Pictures wordt Searchlight Pictures. De verwachting is dat ook de productiebedrijven 20th Century Fox Television en Fox 21 Television Studios hun namen zullen wijzigen. E-mailadressen van medewerkers van Searchlight zijn al aangepast, ook zijn posters bij de film Downhill al aangepast aan de nieuwe studionaam.

Dit om met name in de Verenigde Staten verwarring te voorkomen tussen de Fox-bedrijven die nog steeds van de familie Murdoch blijven en de Fox-bedrijven van Walt Disney Company. Als Walt Disney uiteindelijk de gehele naam Fox uitfaseert, betekent het ook dat het Nederlandse Fox en Fox Sports nieuwe namen zullen krijgen. In de markt werd bij de overname al gesuggereerd dat voor het sportnetwerk de naam ESPN gevoerd zou kunnen worden, een merk dat Walt Disney al in de Verenigde Staten voert.

www.waltdisneycompany.com
www.foxcorporation.com
www.foxtv.nl
www.foxsports.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie