Thijs Boon President Digital VICE Media EMEA
01-03-2018 10:43:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3437 | Tags:

Thijs Boon, oprichter en CEO van VICE Benelux, krijgt een nieuwe rol binnen VICE President Digital, EMEA. Als hoofd van de digitale media tak van deze business unit is Boon in deze regio verantwoordelijk voor digital sales, redactie, marketing, video, creatie en B2B communicatie.

Boon heeft de afgelopen twaalf jaar als CEO aan het roer gestaan van VICE Benelux. Met kantoren in Amsterdam en Brussel is VICE Benelux uitgegroeid tot een leidend en met awards bekroond mediabedrijf. Tegelijkertijd is het VICE kantoor in Amsterdam een kweekvijver geworden voor digitale innovaties waaronder media, technologische en merkoplossingen. Vooruitstrevende oplossingen die het bereik van video's vergroten door ze in het hart van de juiste ecosystemen te plaatsen, of tools die adverteerders verrijkende inzichten geven over hun doelgroep om zo de effectiviteit te vergroten. Als gevolg hiervan is de digitale operatie van VICE EMEA sinds enkele jaren gecentraliseerd in Amsterdam.

Thijs Boon: "VICE heeft wereldwijd een stormachtige groei doorgemaakt en we hebben inmiddels kantoren in achttien markten in de EMEA-regio. Dit biedt veel mogelijkheden om creativiteit, kennis en innovaties onderling te delen en met snelheid op te schalen. Ons Nederlandse kantoor speelt al jaren een centrale rol op het gebied van digitale innovatie en het is een mooie uitdaging om de opgedane kennis en ervaring nu in al onze EMEA markten te gaan implementeren".

Matt Elek, CEO VICE EMEA: "Thijs heeft samen met zijn team de afgelopen twaalf jaar een succesvolle Benelux organisatie neergezet. Nederland is binnen EMEA een voorloper op het gebied van digitale innovaties. Ik heb er alle vertrouwen in dat de ervaring van Thijs gaat zorgen voor nog meer impact en progressie in de EMEA-regio, zowel redactioneel als commercieel."

Thijs Boon is Cross Media Man van het Jaar. Hij kwam dit jaar in DeMedia100 nieuws binnen op plaats 38.

VICE is het grootste mediamerk ter wereld dat zich op jongeren richt. In 1994 kwam het eerste magazine uit in Canada, en inmiddels zit VICE in bijna veertig landen. De documentaires, programma's en artikelen die VICE maakt worden gedeeld via online, lineaire, mobiele en sociale kanalen, en zo worden iedere maand honderden miljoenen mensen bereikt. VICE bestaat uit een internationaal netwerk van digitale platformen, een tv-zender, een filmproductiebedrijf, een tijdschrift, een platenlabel, een creatief bureau en een uitgeverij.

www.vice.com
www.vice.com/nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie