Thomas Rabe (CEO RTL Group): Commerciële effecten The Voice of Holland op te lossen
17-03-2022 13:13:00 | Door: David de Jong | hits: 1281 | Tags:

RTL Nederland is commercieel dusdanig sterk dat het eventuele omzetverlies van The Voice of Holland op te lossen is en maatregelen getroffen zijn met een andere programmering. Dit heeft Thomas Rabe, CEO van RTL Group en Bertelsmann gesteld in een Duitse perscall over de resultaten van 2021 in antwoord op vragen van Nederlands MediaNetwerk.

Thomas Rabe: "RTL Nederland heeft een goed, excellent en sterk team. RTL Nederland is voorbeeldig bezig gegaan naar aanleiding van de grensoverschrijdende constateringen bij The Voice of Holland. Het geldt voor de hele industrie om te ondersteunen dat grensoverschrijdend gedrag niet geaccepteerd wordt en dat er industriebreed regels zijn en komen. Dit geldt ook voor onze Fremantle-activiteiten. "

De topman verwacht bij RTL Nederland in principe geen gevolgen voor de activiteiten en omzet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Er is wel een beperkt effect voor Fremantle-activiteiten in Rusland. Overwat de omzetverwachtingen zijn voor RTL Nederland in de eerste helft van 2022, liet de topman zich niet uit. In algemene zin verwacht RTL Group een verdere groei.

De implementatie van het geüniformeerde RTL-merk zal later in 2022 voor de RTL-zenders buiten Duitsland plaats vinden. In 2022 kregen RTL Group alsmede de RTL-zenders in Duitsland een andere positionering. Het is de bedoeling dat ook in Nederland het RTL-merk op deze wijze zal worden gestyleerd. Mogelijk zal dit na de overname van Talpa Network worden doorgevoerd. Wel kondigde de topman aan dat het merk Videoland blijft en niet - zoals in Duitsland met TVNow - zal worden omgevormd tot RTL+.

Zie ook:
- RTL Nederland en Talpa Network komen met mediabreed convenant veilige werkomgeving
- Resultaten RTL Nederland 2021: snelst groeiende onderdeel RTL Group
- Thomas Rabe (CEO RTL Group): goede argumenten om ACM te overtuigen van andere marktdefinitie voor overname Talpa Network

www.rtlgroup.com
www.rtlnederland.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie