Tooske Ragas-Breugem en Kurt Rogiers presenteren K2 zoekt K3 op SBS6 en VTM
27-05-2021 16:11:00 | Door: David de Jong | hits: 1419 | Tags:

Tooske Ragas-Breugem zal samen met de Vlaamse presentator Kurt Rogiers in het najaar van 2021 de talentenjacht K2 zoekt K3 presenteren op SBS6 en de Vlaamse zender VTM. De opvolger van Klaasje Meijer hoeft niet noodzakelijk een vrouw te zijn. Voordat de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze de professionele jury trotseren, die hun zang en performance afzonderlijk beoordeelt. De jury bestaat uit Gordon, Samantha Steenwijk en de Vlaamse zangeressen Natalia Druyts en Ingeborg Sergeant.
 
Tooske Ragas-Breugem keert na 8 jaar terug als presentatrice van een grote talentenjacht. Tooske Ragas-Breugem: “Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn op het vertrouwde nest bij een talentenjacht. Het bijzondere aan deze zoektocht is dat de winnaar direct onderdeel wordt van K3 en daardoor meteen al aan het leven van een popster kan beginnen. Ik kijk ernaar uit om de kandidaten bij te staan in dit programma samen met mijn Belgische medepresentator Kurt Rogiers.”

Samantha Steenwijk en Natalia Druyts vormen de hoor-jury en beoordelen vanuit daar het zangtalent van de kandidaten. Zij jureren dus blind. In de zie-jury zijn Gordon en Ingeborg Sergeant alleen aangewezen op hun ogen. Zij horen de audities niet, maar oordelen over de performance en de K3-factor van de kandidaten. Als alle vier de juryleden positief zijn over een kandidaat, mag diegene door naar de publieksjury. In de publieksjury zitten 100 willekeurige Nederlanders en Vlamingen van verschillende leeftijden die beslissen wie door mag naar de studioshows. Daarin is alleen voor de allerbeste K3-zanger of -zangeres in spen plek weggelegd.

Gordon: "Echt ontzettend leuk dat ik, zeker nu werkelijk iedereen kan meedoen, mag meebepalen wie dat felbegeerde plaatsje in deze nieuwe K3-formatie krijgt. Ik heb onwijs veel zin in die audities en zal samen met mijn collega-jurylid Ingeborg Sergeant vast en zeker mijn ogen uit kijken tijdens het vormen van mijn oordeel over alle optredens.

Samantha Steenwijk: “Ik voel me enorm vereerd dat ik deel mag uitmaken van de jury die op een wel heel bijzondere manier gaat bepalen wie de nieuwe collega wordt van Hanne en Marthe. K3 is natuurlijk al meer dan 20 jaar een instituut in Nederland en België en  ik bewonder ze al zolang als ze bestaan. Ik ben dan ook heel blij dat ik samen met Natalia Druyts in de luister-jury zit. Laat die gouden mannen- en vrouwenkeeltjes maar horen.”
 
Natalia Druyts: “Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van de jury. K2 zoekt K3 is een wedstrijd waar een gegarandeerde carri貥 aan vasthangt. Deze nieuwe K3 wordt ook de K3 waar Bobbi-Loua mee zal opgroeien. Ook dat is een fijne bedenking. Ik kijk er enorm naar uit.”
 
Ingeborg Sergeant: “Toen de vraag kwam van VTM om in de jury te zetelen van K2 zoekt K3 heb ik niet lang getwijfeld. Door mijn achtergrond als presentatrice van een kinderprogramma en mijn knowhow van zingen, acteren en presenteren voelde ik een sterke betrokkenheid. Toen ik daarna vernam dat ik met Gordon een duo zou vormen was mijn enthousiasme alleen maar sterker geworden. Een heerlijke Nederlander die me al heel vaak deed lachen. Dat wordt dus een bijzonder fijn avontuur.”
 
Ook voor K3-zangeressen Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn en voor bedenker Gert Verhulst zijn rollen weggelegd in de grote zoektocht. Wat die rol precies inhoudt, wordt op een later moment bekendgemaakt.
 
Uitzending: komend najaar op SBS6, VTM en op KIJK.nl

www.kijk.nl
www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie