Tour de France en Vuelta blijven bij NOS na verlengen sportrechten door EBU
18-02-2020 16:02:00 | Door: David de Jong | hits: 1514 | Tags:

Eurovision Sport en Unipublic hebben een nieuwe overeenkomst gesloten waardoor belangrijke wielerwedstrijden tot 2025 bij de meeste Europese publieke omroepen waaronder de NOS te zien blijven. Eurovision Sport is onderdeel van de EBU, de organisatie van Europese publieke omroepen. Unipublic is een dochter van Amaury Sport Organisation (ASO) die onder meer de Tour de France, de Vuelta, Liège-Bastogne-Liège en andere wielerklassiekers organiseert. De oorspronkelijke deal liep tot 2023.

Naast de NOS zullen omroepen als RTBF (Franstalig België), VRT (Vlaanderen), SRF/RTS/RSI (Zwitserland), ITV (Verenigd Koninkrijk), TVE (Spanje), RTP (Portugal), TV2 (Denemarken), Rai (Italië), TV2 (Noorwegen), RTL Tele Letzeburg (Luxemburg), RTVS (Slowakije) en RTVSLO (Slovenië) de Tour de France vrij blijven uitzenden.

De Vuelta, de Ronde van Spanje, zal via de NOS, VRT, TV2 Denmark en TV2 Norge te zien zijn met circa 70 uur aan live-uitzendingen per editie. Daarnaast zal Eurosport, dat in handen is van Discovery, de Tour de France en de Vuelta uitzenden.

Voor het eerst zijn ook een aantal vrouwenwedstrijden opgenomen in de overeenkomst. La Course by Le Tour, Liège-Bastogne-Liège en de Fleche Wallonne mogen door de genoemde omroepen worden uitgezonden, net als de Ceratizit Madrid Challenge by La Vuelta en Clásica San Sebastian vanaf 2021.

EBU, ASO en NOS willen geen financiële details bekendmaken over het contract.

www.ebu.ch
www.nos.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie