Tussen Kunst en Kitsch lanceert app ter ere van jubileum
23-08-2018 08:53:00 | Door: | hits: 2086 | Tags:

Al 35 seizoenen wordt Tussen Kunst en Kitsch uitgezonden in Nederland. Om het jubileum te vieren wordt bij de start van het seizoen op 26 september een app gelanceerd waarmee kijkers het tegen elkaar kunnen opnemen. Daarnaast presenteert Frits Sissing op 17 oktober een feestelijke uitzending vanuit het Rijksmuseum. 

Ten eerste zijn 1300 objecten uit de afgelopen jaren terug te vinden in de app. Kijkers kunnen tegen elkaar spelen en raden hoeveel een bepaald object waard is. Hoe meer goede schattingen, hoe hoger de speler scoort op de expertladder. Over alle objecten worden feitjes en weetjes vermeld. De voorwerpen die Frits Sissing samen met de experts in de eerstvolgende uitzending aan de grote tafel behandeld zijn exclusief een week eerder al in de app terug te vinden. In de uitzending is dan niet alleen de taxatie van de expert te horen, maar zien kijkers ook meteen hoe Nederlands het object getaxeerd hebben. 

Nooit eerder streek het team neer in het Rijksmuseum in Amsterdam. Bezoekers laten tussen Hollandse Meesters als Rembrandt en Vermeer hun schatten van zolder taxeren. De grote tafel waar de belangrijkste vondsten worden getaxeerd, staat pal voor de Nachtwacht. Daar bespreken de experts met Frits Sissing een bijzonder Boeddhabeeld, een uniek en onbekend zelfportret van Wouterus Mol en een tinnen kan die voor expert Jan Beekhuizen een hoogtepunt uit zijn 23-jarige Tussen Kunst en Kitsch-carrière vormt. 

Het 35e seizoen start met een uitzending vanuit het Dordrechts Museum. Daarna nemen de experts plaats in onder andere het Nationaal Militair Museum, De Museumfabriek, Museum het Valkhof, het Gallo-Romeinse Museum Tongeren en het Frans Hals Museum.

Tussen Kunst en Kitsch is vanaf 26 september om 20:25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

www.avrotros.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie