Tweede seizoen Klein maar Fijn: competitie voor miniatuurbouw op SBS6
16-11-2021 12:24:37 | Door: David de Jong | hits: 2251 | Tags:

Acht miniatuurbouwers nemen het vanaf zondag 5 december 2021 om 21:30 uur op SBS6 tegen elkaar op in het tweede seizoen van Klein maar Fijn. Er meldden zich honderden kandidaten aan, met allemaal hun eigen specialiteit. De jongste deelnemer is 21 jaar, terwijl de oudste deelnemer 64 jaar is. Jan Versteegh begeleidt de miniatuurbouwers.

Na de eerste aflevering met een grote kennismakingsopdracht, die in het teken staat van 70 jaar TV in Nederland, worden de talentvolle en gepassioneerde miniatuurbouwers iedere aflevering uitgedaagd met twee opdrachten. Tijdens deze opdrachten wordt hun creativiteit, techniek en stressbestendigheid op de proef gesteld. De eerste is een korte opdracht, waar ze in een race tegen de klok binnen één dag  hun creatie moeten presenteren en voor de grote opdracht hebben de kandidaten meerdere dagen de tijd. De deelnemers werken zowel in de Klein maar Fijn-werkplaats als op hun eigen hobbyzolder, om zo de miniaturen neer te zetten.

Ook dit seizoen bepaalt de deskundige jury iedere week wie de minst presterende miniatuurbouwer is en helaas naar huis gaat, totdat er in de finale nog drie kandidaten over zijn. De jury bestaat uit Dido Geluk, teamleider modelbouwatelier bij Miniworld Rotterdam en Bobby de Groot, animatie regisseur en docent aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Klein maar Fijn wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie