United regisseert Koffietijd en 5 Uur Live op afstand
25-04-2019 09:14:45 | Door: Saskia van Weert | hits: 2911 | Tags:

United heeft op afstand de regie van Talpa’s Koffietijd en 5 Uur Live verzorgd. Daarbij werd voor het eerst in de tv-geschiedenis een volledige SMPTE 2110 IP-infrastructuur ingezet.

De uitzending werd geregisseerd vanuit het United Remote Center in het muziekpaviljoen op het Hilversumse Mediapark. De opnames van de programma’s vonden plaats in de studio van het Nationale Postcode Loterij-gebouw in Amsterdam. United is leverancier van faciliteiten voor televisie- en multimediale producties.

Walter van Dorst, manager meercamera bij United: “We verzorgen al langer regie op afstand voor een aantal producties, waaronder RTL Late Night. Het unieke aan dit project is dat we nu gebruik hebben gemaakt van een volledige IP-infrastructuur. Hierdoor hoeven we geen gebruik meer te maken van SDI-baseband-verbindingen. Alle videobeelden zijn ongecomprimeerd verstuurd via de glasvezelkabel. Dit is een volgende stap in onze United Anywhere-propositie; we kunnen overal ondersteunen met regie en video-editing op afstand, waar de opnames ook plaatsvinden. Eigenlijk decentraliseren wij de apparatuur. Dat is een groot voordeel voor de logistiek en voor onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

Paul van den Heuvel, manager techniek van United: “Spine-Leaf-topology zorgt ervoor dat ons Remote Center flexibel, betrouwbaar en schaalbaar is. De techniek is modulair opgebouwd rondom meerdere kleine switches met berekende capaciteiten voor verschillende toepassingen en werkt daardoor in wezen hetzelfde als de datacenters van grote techbedrijven als Google, Facebook en Amazon. Dat wordt ondersteund door het gebruik van een software-defined network controller. Wij zorgen ervoor dat de apparatuur daar staat waar het nodig is of gewenst is; alles volgens ons eigen ontwikkelde United Anywhere-concept.”

www.united4all.nl
www.talpanetwork.com
www.rtl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie